2021-01-02 равносметъчно

by Vasil Kolev

За да докарам поне един post тая година (щото не е ясно дали ще намеря време за повече), ето една равносметка за миналата година:

– Оживяхме, и не карахме вируса;
– Малките зверове растат усилено и правят всякакви интересни и опасни открития;
– Жена ми още не ме е убила;
– Успяхме да случим FOSDEM преди големите заразявания и затваряния;
– За да успявам да работя и да съм около семейството, правихме всякакви странни неща – работа от вкъщи, от Бургас, пътувах си с цялата техника и т.н.. Много се разглезих с квадратния монитор и хубавата клавиатура, та пренасянията ми не са толкова прости :) ;
– На практика цялото лято го изкарах в Бургас, ДОРИ ме заведоха няколко пъти на плаж (и спокойно мога да кажа, че все още не ми харесва) (и ми напомниха да спомена, че не съм си свалил кубинките на плажа);
– Годината като цяло показа, че работата от вкъщи поне за мен се получава. Допълнителен плюс е, че мога да си ползвам шумната Model M клавиатура без целия офис да иска да ме удуши (освен когато забравя да си mute-на микрофона);
– “Кривото” на ъгъла на “Дондуков” и “Будапеща” го закриха още преди пандемията, но ние пренесохме ИББ online на b.1h.cx (една BBB инстанция на машина на Мариян). Малко се промениха посетителите, но пък така успяваме да се видим с доста хора от други времеви зони и други места, та май си е плюс;
– От време на време успявах да се наспя, повечето време – не;
– Случи се OpenFest, online, в общи линии без мое участие. Супер горд съм с екипа :)

Селекция “офисни” снимки:
Вкъщи 1;
Бургас 1;
Бургас в полеви условия;
Вкъщи 2;
Бургас 2;

За новата година… Очаквам да не е по-зле от изминалата, или поне се надявам :) Определено чакам с нетърпение да видя колко карантинни бебета ще се появят.

И ето ни една обща снимка.

3 Responses to “2021-01-02 равносметъчно”

  1. barzaka12 Says:

    ИББ може да се намери и на ibb.bar

  2. Дончо Says:

    Wow! По-долу ще анализирам едно по едно “тире”-тата ти, но да кажа дотук, че не очаквах, че и ти ще го докараш до “един пост на година”. Явно блоговете наистина са мъртви, както Йовко твърди. Може би покрай смъртта на RSS-а и възходът на системите за събиране на личен живот (Facebook / Twitter / …).

    Ползваш ли някоя “социалка” или въобще си ги зарязал? Питам, щото от този пост научих толкоз неща за “новият Васил”, че направо…

    Ето ти коментара по тиретата (за всяко тире поотделно, разбира се):

    – И ние оживяхме, макар че (май) го изкарахме. Не знам как сте успели да не го карате, предполагам яка параноя (сори, паника, сори, “здрав разум) ви гони!
    – Множественото число ме потресе! Явно съм пропуснал (поне) едно, защото в моята глава имаше само един наследник. Това, че Крокодилът се е размножил веднъж, беше определено събитие от Вселенско естествено, това, че се е размножил повече от веднъж, идва близо до E.L.E. Честито и да са ти живи и здрави! ❤️
    – Жените често се държат така, че не ни убиват, но всъщност един ден умираме, може би заради тях :)
    – FOSDEM го посетих за един ден тази година, но не те видях. Нищо, друг път! Даже жена ми беше. Вторият ден така ни домързя с Афанасчо, че си останахме да пием… Яд ме е, че сме се разминали, ама поне Румен го набъзикахме достатъчно с новата му роля на архитект в Майкрософт :)
    – Работя от къщи от 15.03. и вече започва леко да ми писва, най-чистосърдечно казано. Но не вярвам вече в здравия разум, та явно “новото нормално”, нали….. Какво е “квадратен монитор”? (Scratch that, видях, ама предизвика втори въпрос: “ЩО!??!!?”)
    – Ние изкарахме месец в Созопол, но аз си признавам чистосърдечно, че на плажа бях с плажни обувки. Кубинки на плажа е определено постижение!
    – Работата от вкъщи ми се получава, но работата е екип не толкова много. Особено, ако човек започне нова работа, за която е критично важно да си познава добре хората. Кликащите клавиатури трябва да се забранят със закон и употребата им да се наказва с отрязване на фаланга от пръст (по избор, от ръцете и краката). И това ти го казва убеден либертарианец :P
    – Какво е “ресторант”? Имам чувството, че съм бил на такова място, ама не помня много какво беше. ИББ само виртуално ли е вече? Я дай малко повече инфо!
    – Имаш >1 дете. Сънят е highly overrated при това положение
    – Суичърът на OpenFest е новата ми любима дреха! Дали са останали още за купуване?

    Коментари по снимките:

    1. Виж пак въпросът за квадратния монитор! Единственият плюс, който успявам да се сетя, е че имаш еднаква рамка около земното кълбо, което си си сложил за фон!
    2. Тоз стол с таз зелена покривка ме покърти и върна във времената на гоблените на баба ❤️
    3. Трохи в клавиатурата! Голям плюс, че така винаги имаш нещо за хапване, ако изтръскаш твърде много ноутбука. Голям минус, че някои бутони може и да откажат!
    4. Малък чорап до бюрото и голяма, стара, бяла кутия от другата страна. #плача, не с крокодилски сълзи. Баси, как ме жегна носталгията!
    5. “Женска съблекалня”?! Мама и тати ли сте, или сте две мами у вас?!
    6. За общата снимка, ако сложа полагащите се сърца, вероятно някой спам филтър ще ме блокира, докато слагам този коментар. Страхотни сте, хора!

    Като цяло: беше ми много приятно да “те чуя” така! Надявам се, някой път и на живо, ама….

  3. Vasil Kolev Says:

    За много години, Дончо :)

    > Ползваш ли някоя “социалка” или въобще си ги зарязал? Питам, щото от този пост научих толкоз неща за “новият Васил”, че направо…

    Не, имам си едно irc дето си говорим някакви хора (на irc.ludost.net), и goodreads, ама не знам дали се брои:)

    > Не знам как сте успели да не го карате, предполагам яка параноя (сори, паника, сори, “здрав разум) ви гони!

    Ми…. основно намален брой социални контакти (те не че са много, двете деца ядат много време :) ).

    > FOSDEM го посетих за един ден тази година, но не те видях.

    Аз там бях основно в NOC-а и от време на време излизах да дебъгна нещо, та шансовете да се засечем освен ако изрично не идваш до NOC-а са малки …
    (in other news, FOSDEM ще е виртуален тая година)

    > Какво е “квадратен монитор”? (Scratch that, видях, ама предизвика втори въпрос: “ЩО!??!!?”)

    За отдлен post е, ама като цяло е супер удобно, всичко ми се събира на него, всякакви логове, код, код с логовете му…

    > ИББ само виртуално ли е вече? Я дай малко повече инфо!

    Да, само виртуално – то от преди пандемията ни затвориха кръчмата (не че много хора ходеха) и го възстановихме online, че да има шанс да се виждаме някакви хора и да не полудеем :)

    > Имаш >1 дете. Сънят е highly overrated при това положение

    Ми не се научих да не спя, ще страдам…

    > Суичърът на OpenFest е новата ми любима дреха! Дали са останали още за купуване?

    Май се обмисляше допечатка, не знам дали има развитие.

    > Тоз стол с таз зелена покривка ме покърти и върна във времената на гоблените на баба ❤️

    Да съм честен, одеалото на стола е като работя гол, да не ми боде, че покритието му си е такова…

    > “Женска съблекалня”?! Мама и тати ли сте, или сте две мами у вас?!

    По-сложно е, това е сравнително наблизо, и там е била на mcdonalds женската съблекалня (срещу нея е мъжката) и цялото нещо е на втория етаж над студио за тауировки … Но надписа си радва:)

Leave a Reply