2024-08-11 initLab рожден ден

by Vasil Kolev

initLab стана на 14 години.

Отпразнувахме го подобаващо, с разни занимания, включващи пиене, свирене и бордови игри. Имаше хора, които са членове отдавна, имаше хора, които идваха за пръв път, та си беше весело.

Хубаво е, че лабът съществува толкова години. Това е едно от малкото места, на които хора могат да се съберат и да свършат нещо интересно, в почти произволна посока, без някакви особени ограничения и задължения, просто за удоволствието и знанията. През годините са организирани толкова събития, че ми е трудно да ги изброя (във времената, когато бях в управителния съвет си спомням колко дълъг ставаше отчетът за дейността, просто защото целогодишно се случват някакви неща). Без initLab щеше да е доста по-трудна организацията на OpenFest, на доброволците, които ходим на FOSDEM, study групите за Rails Girls, както и на много знайни и незнайни други проекти.

Около свиренето си припомних, че в лаба има един много забавен ефект (така де, любимо звучащия ми дисторжън на тоя свят), и в събота отидох да подрънча малко. Резултатите са (средно зле), нещо с полка ритъм и частта от нещото без distortion, която за някои хора може да е по-слушаема.
(частта без distortion е от края и е по-зле, понеже вече малко ме боляха ръцете, поотвикнал съм)

(също обмислям да проходя някакви лекции в лаба в следващите месеци, понеже имам три започнати и трите не ми харесват изобщо, и се чудя дали ако ги изговоря с някакви други хора може да се получат)

Tags:

Leave a Reply