2004-06-22 19:41

by Vasil Kolev

Дъждът не е нещо лошо… което определено не може да се каже за градушката.
(особено ако те уцели, докато си навън)

Денят започна нормално, ставане, прочитане на пощата, баня, закуска, и след това – отиване до старата квартира да си взема прането. Свалих го, прибрах го в мешката, тръгнах към близката спирка на адския транспорт да си хвана нещо до вкъщи. Застанах да си чакам, след което започна да вали сериозно, проливно (чадърът по принцип помага, но в такъв дъжд в общи линии пази само главата да не се мокри). Както и да е, под едно дърво това щях да го преживея, ако не беше започнала и една весела градушка …:)

В крайна сметка успях да се върна до старата квартира, и да се поизсуша, докато мина големия порой. Част от дрехите в мешката бяха мокри, та сега трябва да измисля начин да ги изсуша тука…

Определихме втора дата за писане на оценки по мрежова сигурност. Това е последното събитие от курса, след това до септември/октомври ще ми е малко по-спокойно, тъкмо да може да се направи една хубава организация на всичките планове, материали, теми, и каквото изобщо имаме… Има вариант и доста от лекциите да ги разпишем, и да направим нещо подобно на учебник, който доста ще помогне за следващото водене на курса.

Омагьосах nagios-а да показва extended info. Оказа се, че в template-based конфигурацията просто не може да се пишат ‘template’ дефиниции с register 0 опцията, и да се използват по-долу. Гадно, гадно … Сега обаче смятам да се хвана, и да го допълня малко, с различни други host-ове.

One Response to “2004-06-22 19:41”

  1. Мариела Says:

    Само аз ли не съм забелязала какво е времето навън вчера? :-)

Leave a Reply