2004-08-03 01:18

by Vasil Kolev

Добра новина – дошли са още няколко сървъра за проекта, утре ще ходя да се занимавам с инсталациите. Мисля да си подготвя свестен netboot, за да нямам после глупави проблеми. Някъде имаше хубава документация по въпроса, ама съм леко заспал, и нещо не я намирам…

Намерих няколко варианта да оптимизирам базата за Велин, и се държи прилично с 100 000 записа (в общи линии разбих таблицата с релациите на няколко отделни), и сега пълния списък с всичките JOIN-ове отнема около 12 секунди. Може и по-добре, поогледах резултатите от explain, и мисля да задълбая, като имам време. Също така мисля да си нарисувам и изясня точния принцип на действие на JOIN-овете, защото няколко неща не са ми ясни.

Днес отпразнувахме рождения ден на майка ми, тримата – аз, майка ми и брат ми. Тихо, спокойно, навън валеше…

Doom 3 излиза утре официално. Неофициално го има на data.bg от днес, даже брата го свали и го разгледах, наистина са се постарали. Трябва да видя кога ще имам време да го играя сериозно, и да се завра в някоя зала…

Обмислям дали да не изтормозя принтера с Quicksilver на Нийл Стивънсън, Cryptonomicon-а го четох на монитор, и не ми беше лесно (отне ми около 4 месеца). Да видим на колко страници ще се събере с 6pt шрифт :) Поне не е спешно, днес са излезли 2 нови книги за четене, имам си занимание за няколко дни.

3 Responses to “2004-08-03 01:18”

  1. пейо Says:

    Да знаеш само колко съм ти благодарен за съвета, който беше дал на семинара на LUG-BG да се чете от хартия, а не от монитор. Толкова близко до акъла, а толкова трудно да се сетя.
    Едно от първите неща, които ще си купя в България е принтер.

  2. Бобсън Says:

    Не го печтай Quicksilver. Много биваща книжка. Не пречи да ти я дам да я прочетеш. Единствено да знам, че ще си я получа обратно.

  3. Бобсън Says:

    Не го печтай Quicksilver. Много биваща книжка. Не пречи да ти я дам да я прочетеш. Единствено да знам, че ще си я получа обратно.

Leave a Reply