2004-02-26 01:40

by Vasil Kolev

Май си намерих достатъчно тиха кутия, ама ми излиза много пари – около 400 лв… Трябва да се помисли по въпроса.

Днес беше първата лекция по мрежова сигурност 2, и бяхме 3:1 студенти:преподаватели … Изглежда, или новината не е успяла да стигне до достатъчно хора, или сме ги наплашили ужасявващо с първа част. (според свидетелски показания, може аз да съм наплашил най-много хора, ужас. Трябва да се бръсна по-често). Разказахме каквото имахме, казахме кога е следващата лекция, а аз даже написах част предварителния план в “При кмета” (и откривам, че най-добре работя в периода след реалното събуждане и първото сериозно ядене).

Има идеята да напиша нов метод за работа с индексите в thttpd, да им правя по някакъв начин cache, че генерацията им бави доста, особено за големи директории. Може да нахвърлям основните си идеи тая вечер, но определено ще дописвам по-късно ….

Направих си месечния update на debian-а на работната станция (doom), и минах със synaptic-а и изчистих всички ненужни/остарели пакети… от около 1200 станаха на около 900 :) Само едно нещо ако мога да оправя в synaptic-a и съвсем ще го заобичам – като ми показва кои пакети зависят от този, да може да ми показва кои от тях са инсталирани в момента. Чудя се, не мога ли и сам да си го допиша …

Emerald ми подари ‘Fight Club’, и мисля да я прочета тая нощ, преди да заспя… Филмът беше страхотен, предполагам, че книгата го надминава :)

Leave a Reply