2004-08-15 03:08

by Vasil Kolev

Днес беше време за филмов маратон… С Велин гледахме малко Futurama, после Azuri, Fahrenheit 9/11, и след това Judge Dredd.

Azuri не беше нещо особено, всичко с изключение на главната героиня беше в общи линии добре, а тя беше бая красива, и не точно добрия пример за убиец (но съм сигурен, че Велин ще я сънува тая нощ). Fahrenheit беше стандартен за Майкъл Мур филм – има информация в него, но методите му за показване и убеждаване на хората в някои от идеите му са си жива демагогия и манипулация… Да не говорим, че наистина няма лесен начин да се провери цялата информация, а аз съм бая подозрителен към просто информация, която ми показват, и която не мога да проверя (по-голямата част от филма и аз мога да я фалшифицирам, ако имам около година време, и нужната техника).

Dredd си беше хубав филм със Сталоун, и ми докара разни интересни мисли, които забравих, понеже в началото си бях направил греяна ракия, с малко от лютата чушка на Бобсън (следвайки указанията му, я хващах с клещите, не с ръце), получи се много добре. Следващия път ще пробвам с малко повече …
(Интересно, Велин се притеснява, като паля изпаренията от кипящата греяна ракия. Дали да взема пожарогасител, за да е по-спокоен?)

Но по-хубавото в деня беше, че ходих да се разходя с приятен човек… Никакво количество греяни ракии и филми не може да замести това :)

Отписах се от листата на ISECA, ако прочета още един mail с marketspeak в него, ще повърна, за това и не съм писал да кажа – изобщо нямам намерение да си обсъждам решението. Ще продължа да се занимавам с курса по мрежова сигурност(ако няма някой против), и толкова.

Мисля да запитам възложителите на проекта дали са съгласни да приготвя една лекция за High-availability със свободен софтуер, и нещата, които направихме при тях – вероятно ще е интересно на много хора.

6 Responses to “2004-08-15 03:08”

  1. Вили Димитров Says:

    Няма нищо по-хубаво от това да се заемеш с лекцията по мрежова сигурност а и на мен ми се иска да я поразгледам като стане готова.Разбрах от студенти че сега курса бил в две части и тъй като имах честта и удоволствието да го посетя в неговото първо издание сега бих искал да видя и втората част.Предварително ти благодаря и за подсказването което ми направи за routera.Мисля че ще е добре да споменете и за vulnerabilities през NAT и да речем win-route proxy.
    Поздрави уважение и успех.Надявам се някой хубав ден и да пийнем по едно.
    Вили

  2. Бобсън Says:

    Нали не си забравил да измиеш клещите??

  3. пейо Says:

    Проблемът с Fahrenheit 9/11 е че никой не оспорва фактите, които се изтъкват във филма. Дори и най-ултра Буш феновете изтъкват аггументи като това, че филма не е “уместен” за ситуацията на война в която е САЩ, но не и че предоставя фалшива информация. Според критиците на филма “уместна” реакция е просто да се мълчи и да се следва лидера, каквато и простотия да върши.

  4. MiCRoPhoBIC Says:

    За да разсееш голяма част от съмненията си хвърли един поглед на това: http://www.michaelmoore.com/warroom/index.php?id25
    Това е сравнение на фактите излезнали наяве от комисията назначена да разследва 11/9/2001 – и твърденията на Муур във Фаренхайт 9/11. Сега можеш да си обясниш и защо САЩ направиха опит да забранят този филм на територията си.

  5. MiCRoPhoBIC Says:

    За да разсееш голяма част от съмненията си хвърли един поглед на това: http://www.michaelmoore.com/warroom/index.php?id25
    Това е сравнение на фактите излезнали наяве от комисията назначена да разследва 11/9/2001 – и твърденията на Муур във Фаренхайт 9/11. Сега можеш да си обясниш и защо САЩ направиха опит да забранят този филм на територията си.

  6. MiCRoPhoBIC Says:

    I love this RELOAD ;-|
    so sorry…..

Leave a Reply