2004-01-30 21:09

by Vasil Kolev

Последните 2-3 дни минаха под знака на CMS-ите. Mambo за iseca, mambo за фирмата, галерия за второто mambo, и сега един xoops, пак за iseca, щото mambo-то не се хареса. Направих account-и за Ники и Флопа, да се оправят, ако го харесат, от test.iseca ще го прехвърля на www.iseca. :)
На всичкото отгоре Пенчев ме пита ‘като човек, занимаващ се с CSM-и’ едно-две неща :) Направо бях поласкан :)

Други забавни неща стават във форума на anime.ludost, където се обсъжда не аниме, а разни зодии, жени,мъже и вся такая непиющая сволоч…На моменти и аз се намесвам с някакви горе-долу ‘умни’ писания, само дето не мога да се съсредоточа истински в/у писането им , от другите неща, които правя (и от многото паралелни разговори по ICQ).

Имам нов проект за правене, тоя път свързан с бърникане по apache2, и краен срок да кажа дали ще стане – до средата на февруари. Аз май вече знам, че ще стане, но нищо не ми пречи да преточа купчината черна магия, която е онзи apache2, който се ползва в системата, и да поекспериментирам… Е, има време, чака ме седмица, изпълнена с четене на проекти на студенти…

Като казах студенти, утре повечето ще предават. Има около 10 човека, които поискаха отсрочка, и на тях май ще им пишем оценките по-късно. Интересно, дали след два дни четене на проекти ще полудея? Може да си взема малко пиене, да ме крепи …
Така като се замисля, по-добре да е много.

Нещо по-приятно – в linux-kernel има много готин thread на тема ‘Open’ дизайн за видео карта, заедно с програмирането на ASIC-ите или каквото там ще решат да ползват, може да се научат доста интересни неща от него:) В full-disclosure се ругаят на тема MyDoom и заразяване на BIOS, и аз най-накрая ще си спомня асемблера, ще си деасемблирам един, и ще почна да се пуля в него. Е, само се заканвам, ужасно ме мързи да го правя, особено като много неща трябва да си припомня, и много неща трябва да прочета – асемблера никога не ми е бил силна страна.

И последно – който иска да се посмее, да посети gadmrusna.hit.bg (Пенчев, благодаря), freak.unixsol.org, или 24gafa.unixsol.org. Аз поне доста се посмях :)

Leave a Reply