2004-02-18 01:12

by Vasil Kolev

Заспала работа, но поне успях да свърша малко полезни неща, като например да хвана нещата на Боян за ip.ludost.net, да ги докарам да работят с последните формати (т.е. да видя, че единия parser се справя перфектно с новия формат, да му добавя нещо в regex-а да се оправя с файловете и от другите RIR-ове, и да добавя няколко реда за изтеглянето на самите файлове). Изводи – perl не хапе и беше интересно :) Преработената версия се вижда на ip2.ludost.net, но преди да я направя официална, мисля да добавя нещата от IANA (които преди бяха в RIPE или ARIN).

Току-що си инсталирах bandwidthd на alpha-та (която ми рутира/nat-ва мрежата), изглежда като нещо, с което си струва да си поиграя :)

Приключих в общи линии с последния проект, утре ще ида на място да се доразберем за каквото е останало. Можеше и по-бързо да се справя, само че някои локални проблеми ми попречиха (и на които повече няма да им се позволява…)

Нямам нищо ново за четене, с изключение на някакво странно (и изглежда – слабо) фентъзи, и или ще се хвана да препрочитам някоя стара книга, или ще чета нещо на монитора… Намерих един интересен блог, който мисля да изчета преди това, и кой-знае, може да изкарам тая нощ в четене на блогове :)
(сигурно някой ден ще ми е интересно да прочета аз какво съм писал в моя :) )

Leave a Reply