2004-09-22 22:23

by Vasil Kolev

Съвсем съм утрепан, чак сега намирам време да блогна….

Вчера протече в героични опити да си оправим проблема с бъгавото устройство, но не се справихме… Деня като идея беше много уморителен, но поне успяхме много да си улесним живота – отмъкнахме една бяла дъска, предвидена за заседателната зала, и почнахме да пишем какво има да се прави, както и да си описваме някои специфични моменти, както и да чертаем схеми на нея. Имам чувството, че няма да я върнем в следващия един месец :)

Вечерта бяхме на рожден ден на Жоро Чорбаджийски, в бар “Прага”. Подарих му “Справочник по елементарна математика”, много ценна книга, която ще сигурно ще му свърши страхотна работа (перфектна е за учебник в гимназиите, за разлика от сегашните такива). Последва приятен запой, с много хора (бяхме разделени на техничари и други :) ). Останалото от вечерта ми се губи, само съм сигурен, че бая се напих, и че си направих една-две уговорки, като например в събота да идем с червото да подредим и прегледаме библиотеката на Бобсън :)

Сутринта станах полу-умрял, успях да се изкъпя, след което даже без да ям шкембе чорба отидох до проекта. Там цял ден борихме устройството, и пак не се справихме – напълно съм убеден, че ни мрази, и от днес чувството е взаимно… Поне изяснихме няколко важни неща, и променихме част от структурата на проекта – кога ли ще се случи да направя нещо, което ще е същото като началната спецификация. Подкарахме и част от firewall-а, прекъсвайки работата на няколко човека, но какво да се прави – науката иска жертви :)

Последва ИББ, на което обсъдихме няколко неща за openfest-а, най-вече намерихме как да снимаме, за да можем да предаваме на живо събитието (същия човек, който ни снима на лекцията в ректората, и се справи много добре). Още изясняваме къде ще го провеждаме, но до края на седмицата мисля, че ще имаме яснота.

Още не съм намерил време да изтествам микрофона, който може да използваме да записваме лекциите по мрежова сигурност. Дано тази събота и неделя съм по-свободен…

3 Responses to “2004-09-22 22:23”

  1. AquilaX Says:

    Къде намери “Справочник по елементарна математика” че искам и аз да си го взема?

  2. Васил Колев Says:

    В един безистен на Славейков, точно от другата страна на трамвайната линия, има една книжарница със стари книги (вдясно се пада, като влезеш в безистена), оттам.

  3. AquilaX Says:

    Благодаря, ще потърся там.

Leave a Reply