2004-10-17 01:15

by Vasil Kolev

Шкембе чорбата ме спаси в общи линии, след което с Бобсън цял ден разлепяхме плакати за OpenFest, скапах се, а и времето не беше особено подходящо (мразя да е студено и дъждовно, и да съм навън).

Трябва да ида утре до мястото, дето празнувахме, че там са ми останали очилата, а гледането без тях не е особено приятно, все едно света е с намалена разделителна способност (доколкото си спомням, и едното им стъкло е счупено, ще трябва да ги нося на ремонт).

Инсталирах си evolution 2.0, изглежда в някои отношения по-добре, в други – по-зле. Освен това искам да намеря начин по подразбиране да криптира изходящата поща до хората, чиито ключове имам.

2 Responses to “2004-10-17 01:15”

  1. Петър Пенчев Says:

    [Уф.. ако това не излезе на каквато трябва кирилица, lynx-ът ми е за бой; ама и Васил е малко за бой, задето няма preview на коментарите]

    Не съм съвсем сигурен, че това с автоматичното криптиране е добра идея. По-добре измисли някакъв начин за пазене на информация за всеки човек дали той иска да криптираш пощата към него или не. Иначе чупиш лошо възможността пощата да бъде четена директно върху мейл-сървъра, било то с less, telnet, web интерфейс или просто mutt/pine, пуснат на същата машина.

    А и какво точно очакваш да направи Evolution в момента, в който изпратиш писмо на няколко души и имаш ключ, отговарящ на адреса на principal recipient-а? :) Другите да му мислят? :) Да не говорим за много по-честия случай, в който имаш *няколко* ключа за адреса на човека в To…

  2. Васил Колев Says:

    Ами еvolution-а се справя със задачата без особен проблем, ако имам ключовете на всички, иначе си изревава ‘ключа на X го нямаш’… Не помня дали ти беше на последната ми лекция, но идеята ми в общи линии е да криптираш всичко, което можеш, а не само важните неща, за да не може някой, който те подслушва да разбере кога пращаш нещо важно.

Leave a Reply