2004-10-21 02:56

by Vasil Kolev

Не ми е ясно като си лягам по това време и ставам по обяд как по дяволите ще ида в събота сутринта на Openfest.
(не е ясно и Велин колко още ще ме трае всяка нощ да му тракам на главата :) )

(относително) Сутринта се примъкнах до проекта, и разиграх първия си вариант на лекцията, за да видя какво точно имам да говоря. Получи се добре, утре пак, като си доправя презентацията.

След това отидох да довършвам вчерашната инсталация. Оказа се, че за съм свалил ISO image за x86_64, а не за ia64 (много тъп се почувствах) и не можах нищо да направя днес с Itanium-а… В крайна сметка оставих Никола Антонов да инсталира някакъв mandrake на него. Не и било писано на тая машина…

На бърз ход се добрах до офиса на Жоро (който умираше от глад, и се изнесе набързо, като ни остави под надзора на Антон), и с малко родилни мъки, пренастройки, оправяне на laptop-а на Румен, и малко магии по firewire (много благодаря, Антоне, спести ни поне няколко часа мъчене с dvgrab и приятели :) ) подкарахме видео broadcast-а. Работи много добре, само дето при три потока (сумарно около 3.2 mbps) и машината кляка. За момента са предвидени два аудио/видео потока и един само аудио, да може да се слуша навсякъде (само дето audio потока е 64kbps… чудя се дали да пускам на по-ниска скорост).

Накрая прибрахме камери, машини и т.н. (и Румен си беше заминал), и аз с два лаптопа на гръб се добрах до вкъщи, където досега си правих презентацията … Горе-долу се справих, само дето някои моменти ми куцат, и я препратих на Жоро да я види и като един експерт да си каже мнението (и да я пооправи, моля … :) ).

Втора поредна седмица пропускам ИББ, неприятна работа (даже Ylith ми измрънка).

One Response to “2004-10-21 02:56”

  1. Nikola Says:

    Оказа се, че това Мандраке изобщо не е ia64 и затова реших следното. Оставяме инсталираното SuSE, направих му малко фризьорска обработка (по-хубави шрифтове и т.н.). Безсмислено е да си трошим гравите да подкарваме оптимално нещо, за което още нещата не са дорасли. SuSE-то си седи идеално. И без това от един десктоп хората няма как да разберат какво означава изцяло нова архитектура. По-интересно предполагам ще им бъде да надникнат в кутията и да видят шестте вентилатора, които охлаждат професора;)

    Между другото, поиграх си с едни форкбомби. Достигнахме load average 2500 и нагоре, но машината отказа да зацикли (вярно, беше невъзможно да се работи с нея в това състояни, но все пак се държеше).

    Забавна играчка, но трябва да мине време компилаторите да започнат да се справят по-добре с нея. ICC е брилянтен за целта, но с него пък не може да се компилират маса неща.

Leave a Reply