2004-10-26 23:01

by Vasil Kolev

Почивката е хубаво нещо, ако не ти я прекъсват…

Около обяд ми се обадиха да ми кажат, че утре пристига инженера, който трябва да реши проблема с малоумното устройство в проекта. Утре трябва да стана около 10…

По някое време се сетих, че утре баща ми има рожден ден, и излязох да му взема подарък – утре ще е в София, и ще го отпразнуваме тихо и спокойно.

Вечерта беше лекцията по мрежова сигурност, Пенчев говори за PPP, закъсня леко, и му се наложи да я удължи с около 10 минути. Друг проблем беше, че X-а под FreeBSD не се разбра с проектора (за разлика от проектора в IEC, където такива проблеми нямаше), та се наложи да показва презентацията си под windows, където имаше и някакви проблеми с CSS-а.

Довърших качването на презентациите, а като гледам, не останаха да се качват и снимки от много хора в архива на OpenFest 2004. Определено генерират бая трафик на marla.

Трябва да намеря някой да ми транскрибира лекцията от OpenFest, аз лично не мога да се трая, като се слушам. Един ден ще събера желание, ще си изгледам записите, и ще реша какво да направя по въпроса…

10 Responses to “2004-10-26 23:01”

  1. Георги Иванов Says:

    Малко бързо говориш :)) Иначе другото си е наред

  2. Георги Иванов Says:

    Малко бързо говориш :)) Иначе другото си е наред

  3. Мариян Маринов Says:

    Аз откакто го познавам мий по-бавно не съм го виждал да говори :)

  4. Христина Недкова Says:

    Според мен проблемът е, че мисълта ти не тече гладко, което го усещаш и се опитваш да прикриеш точно чрез бързото говорене. А така не постигаш желания ефект. Но пък по мои наблюдения с всяка следваща лекция ставаш все по-добър! :)

  5. Васил Колев Says:

    Ахам, така като гледам и как пиша, мисълта ми тече thread-нато, за това и често влагам до 3 скоби (и за това paper-а за проблемите в системната администрациа има толкова много бележки под линия).

  6. Петър Пенчев Says:

    Значи, по собствените ти думи, мисловният ти поток се разделя на няколко паралелно течащи нишки, всяка от които на свой ред се подразделя, като по този начин се получават множество уж свързани, но от един момент нататък почти независими нишчици. Логично продължение – някои от тях установяват, че вече са се отдалечили достатъчно от съседните, а да не говорим за по-далечните, и решават, че могат да започнат собствен живот. Съседите им забелязват това явление, решават да опитат и те, в резултат на което мисловният поток се разбива на множество вече наистина самостоятелни потоци, поточета и поточенца, всеки от които се бори за вниманието на централната ти нервна система. Има ли нужда да употребявам медицинския термин? :P

  7. Николай Недялков Says:

    Според мен лекцията беше много добре, това че говори малко по-бързо – така си е.
    Преди 2 години, когато започнахме “мрежова сигурност”, така приказваше, че и ние трудно можехме да му следим мисълта, но в момента може да се каже, че води отлично лекции. Просто явно, като е доста натоварен и изнервен “по-избързва” малко, което е в реда на нещата.

  8. dafo Says:

    Аз искам да го чуя този медицински термин за нишките … :-)

  9. Enoch Root Says:

    това за нишките е добре описано, пенчев, но кои управлява тяхното изпълнение.. ?

  10. Петър Пенчев Says:

    Дафо – поправи ме, ако греша (но най-вероятно греша :), но докато писах това, всъщност мислех за някаква лека форма на шизофрения :)) Василе, нищо лично, просто това беше посоката, в която ми тръгнаха мислите, след като прочетох твоя коментар за thread-натата мисъл – а честно казано, на моменти ми се струва, че всичко, което написах горе, се отнася и за мен :)

    Enoch – ъъъъъъ… ми то.. таковата.. не знам? :) Ще трябва да питаш Васил за това – той първи спомена нишките :P

Leave a Reply