2004-10-27 23:20

by Vasil Kolev

Днес решихме проблема в проекта – просто дойде инженера, смени firmware на устройството, и всичко тръгна (последно – ~11 секунди downtime). Сега останаха пълните тестове, с карти и терминали, и може да броим проекта за завършен. Обичам нещата да работят :)

В FSA-members тече обсъждане на един сървър – имаме го, въпроса е да му се намери употреба и къде да го сложим. Задачата изобщо не се улеснява от това, че тежи около 70 килограма, и е 8U…

Оправих нещо по marla по 3ware драйвера, следвайки няколко обяснения в linux-kernel, да видим как ще се държи.

Вечерта аз, брат ми и баща ми отпразнувахме рождения ден на баща ми – направи 50 години. Бяхме на тихо и спокойно горе в “Тукан”, изпихме си една каничка вино, поговорихме си, направихме малко планове за действие, и после го изпратих. Подарих му книжката с дневника на ген. Никола Михов, и новия албум на Kultur Shock, мисля, че ще ги оцени :)

Едно от много важните неща, които съм научил от него е, че трябва да се поема отговорност и да се върши работата – при проблем да не питам ‘кой е виновен’, а ‘как може да се реши проблема’ (или даже да не питам, а да го решавам). При много хора е обратното, и с тях нищо не може да се свърши…

Утре ще си вземам хубава боксова круша, и нормални ръкавици, след което ще последва окачане на тавана (няма само съседите да ми бучат :) ).

3 Responses to “2004-10-27 23:20”

  1. пейо Says:

    Любопитно ми е да видя как би решил проблема със закачането на боксова круша за таван. Взе пак зависи и колко е голяма крушата (или е чувал?). Аз съм правил два опита и двата се оказаха неудачни заради невъзможността ми да я закрепя достатъчно устойчиво.

  2. dafo Says:

    Ако е бетон с анкерен болт става идеално…

  3. valqk Says:

    Пейо, има един много лесен начин – използват го алпинистите и пещерняците.
    Има едно такова нещо което се нарича спит.
    Едно такова метално, кръгло, в долната част метала е утънен с нарези които могат да се разкъсат лесно а в другата част има резба за болт.
    Дупчиш дупка, забиваш въпросния спит и после навиваш болта.
    Когато болта стигне до долната част, метала там се разкъсва, разширява се в самата дупка и после доста трудно се вади :)
    Ако си го пробвал с такова – пробвай с по голям. :)

Leave a Reply