2004-10-29 00:58

by Vasil Kolev

Пак сбъркан ден…

Днес си взех боксовия чувал, ръкавици, бинтове, и т.н., и т.н. Това консултант да ти е бивш професионален кикбоксьор (който и ти е чичо) на моменти си е чак проклятие – аз лично се озорих с носенето (добре, че не взехме големия чувал, един път се опитах да го вдигна, и ми изпукаха раменете). Остава монтирането, но то има нужда от планиране.

Днешната лекция по мрежова сигурност беше бая сериозна издънка. По принцип трябваше да говорят desync и флопа за 802.11*, CAN/LIN и подобни неща, но ги нямаше, та се получи следната ситуация – на входа на ФМИ в 19:07 разбрах, че аз трябва да си водя следващата лекция, та набързо отпечатах плана си за TCP/IP при Шиячки, и нахълтах точно навреме в залата, за да говоря. Разбира се, получи се ужасно – бях на високи обороти още от целия ден, говорех бързо, обърквах се на места, обърках и студентите за някои работи (следващия път вероятно пак ще обясня netmask-ите), изобщо без да съм се подготвил не се получава (поне да бях изпил един-два валериана, да не ми е толкова изнервено)… С такава ситуация мога да се справя, ако е някакъв проблем по машини или системи, но не и с хора …

За следващия път ще си намеря някой, на който първо да разкажа веднъж лекцията, и след това да я обяснявам на студентите. И без това имам да говоря за TCP, където има някои сложни моменти.

2 Responses to “2004-10-29 00:58”

  1. ecloga Says:

    Аз съм насреща :)

  2. CASIUS Says:

    Не е вярно, че лекцията е провал. На мен си се стори доста добре структурирана и за мен беше много полезно да я изслушам. Успях да подредя чудесно предишните си знания по TCP/IP и сега картината, която се разкрива пред мен е много по-ясна. Мисля, че се вманиячаваш (сигурно за това ти викат ManiaX). Друг е въпросът, че в залата имаше колеги, които за първи път се докосваха до материята, а тези дето незнаеха какво е логическо (побитово) AND въобще няма да ги коментирам.

Leave a Reply