2004-02-04 20:17

by Vasil Kolev

Излезе 2.6.2, тъкмо слагам patch-а, и си мисля, че списъка от файлове, които се променят, прилича на списъка от find . -type f в директорията на ядрото….
(компилираме бавно… неусетно почти…)

Напроверявах се на теми, определено някои са писани с цел да ни отровят живота. Подозирам някои студенти в систематични опити да ни докарат до невменяемост :) Искрено се радвам, че има (доста) хора, които са написали наистина хубави теми, вложили са мисъл в тях. След около седмица ще бъдат публикувани на сайта на курса, и/или на iseca.org, за да ги види света:)

Снощи като почивка стигнах до 85та глава на Cryptonomicon-а, малко ми остава, и ще я свърша. После сигурно ще я хвана отначало, въпреки че v0rbe ми натяква да хвана The Fondainhead на Ayn Rand, само дето аз съм казал, че паралелно няма да чета 2 книги на английски :)

Инсталирам cygwin на гнусните windows машини наоколо, да може да се върши и от тях някаква работа…че рядко са достатъчно стабилни като софтуерна конфигурация. То не е проблем само на бозата, проблема е и в задклавиатурните устройства…ама поне cygwin се инсталира лесно … :)

Боян с право ругае в блога си, опитват се да му предлагат най-елемнтарните форми на vendor lock-in, и са го преебали с автобуса за Стара Загора (ей това е идиотщина)… Колкото до качеството на интернет доставката , решението е да смениш доставчика, или да го ръчкаш да си оправи техниките и бозите…аз определено смятам да се махам от cablebg, само да намеря начин :)

Може би имах още нещо за казване, ама съм го забравил :)
Аааа, да, едно от най-хубавите неща в тоя свят е майка ти да ти готви, а моята ми е на гости…мммм….:)

Leave a Reply