2004-02-02 17:36

by Vasil Kolev

Крокодилите са уморени….

Денят започна весело, с ходене до Лирекс, вадене на памет, и вдигане на машината обратно до рафта й :) Марла работеше от сутринта някъде, почувствах се нов човек, като си прочетох пощата… :)

После Боян (който си е в България, за известно време стои в Стара Загора), който беше дошъл до София за да си поднови CCIE сертификата, ми дойде на гости, за да си види и пощата (през VPN до Исландия… :) ), поговорихме си за интересни неща, и той даде най-точното определени за момента за Layer еди-кой-си switch – ако има специален хардуер за тази дейност, значи се води switch. Така спокойно може да се казва layer 3 switch (което си е рутер по стандартната дефиниция :) ) или layer 7 switch (което по стандартната дефиниция е application gateway). Проклети маркетроиди…

Последва ходене в Кривото, където дойде и Ники, говорихме си за темите, за ФМИ (ще допълня за това по-долу),. за мрежи, а като дойде червото – за нещо в оптичните кабели, което аз не разбрах, и май и не исках да разбирам… Май ще трябва да се хвана и да прочета вълновата теория най-накрая.

Ники обясняваше какви въпроси се дават на контролни по Компютърни мрежи и комуникации – например, да се разпише целия IP хедър, с всички полета и как са подредени. След известно мислене на масата, и Боян (който е CCIE все пак), приехме, че не можем да разпишем ей-така хедъра, без грешка, със всички неща (да не говорим, че ToS полето фактически 4 пъти си е изменяло значението, откак го има протокола). С извинение, само предподавател от МЕИ може да измисли подобна простотия.

След това с червото отидохме в О!Шипка (долу), където свириха Самейра (хубави неща, хубави, хубави), дойде и Мариела. Куфя се много здраво, въпреки че трябваше да пазя децата да не се утрепят в/у техниката, да ги паза от червото, който размахваше лакти (надявам се да не е утрепал някой, аз нямам проблем да отнеса някой удар, ама… като се замислиш, аз съм 75 кила, той е около 100, и около 198 см, искрено се надявам, че е нямало жертви). Най-забавния момент беше, когато в едно от погогата ми се скъса горното копче на панталона, и се наложи да си взема ремъка от чантата за notebook-а, и да го използвам за колан. Свърши работа…

И сега съм скапан, уморен (малко кашлям, ама съм свикнал), и мисля да поспя… Много ми дойдоха разговорите с червото и Мариела, особено като смесиха квантова физика, космология, биология, и математика… Аз и без това трудно мислех, това съвсем ми разказа играта ;)
Това определено е по-зле от смесването на алкохол…:)

А кога в linux-kernel са дошли 253 пощи…

Leave a Reply