2004-03-13 23:49

by Vasil Kolev

Ден за почистване и подреждане из машината… Започна се с разчистване на разни бози от homedir-а ми, след което се хванах да си оправя цветовете, темите и т.н. Сега всичко е на черен или тъмносив фон, с светлосиви (до тъмнобели) букви, като цяло – тъмно, вече не ми дразни толкова очите :) Само licq-то не мога да намеря начин да му обясня, че не искам прозореца със съобщенията да е на бял фон, но така или иначе всичко се оправя с комбинация от apt-get source, малко редактиране и make -f debian/rules binary :)
(м/у другото, темата, която използвам, е Aero, с малка модификация на foreground цвета, а шрифта за приложенията ми е Sans 11pt. Ето един screenshot :) )

Цял ден не съм пил валериан, изглежда и цветовата гама ми помогна. Това, заедно с вече 9тия ден без алкохол , може и да ме освести най-накрая :)

Следобяда се видях с joejoe, и му ходих на гости в офиса да му покажа няколко неща около GPG, и да си поиграем малко със странен проблем с router-а му (който се оказа неправилно работеща quagga (кой ги измисля тия имена, zebra си беше по-добре…)).

Във fsa-discussion се води много разгорещен разговор за електронното правителство и бозите около него… А дано нашите управници се усетят, че не всичко става с ‘една фирма, един метод, един начин’, и да се измисли начин и ние, простосмъртните, да използваме електронни подписи, без да ни се налага постоянно да си носим smart карта, която на всичкото отгоре е защитена от някакъв мижав код, и се води ‘непрочитаема’ (което си е смешно, както има технология за четене на чипове, така има и за смарткарти…)

Leave a Reply