2005-01-25 02:10

by Vasil Kolev

Основната част от деня мина в мързел. Гледах “Futurama” с коментарите на режисьора (има ги като втори аудио поток в .avi-тата), и това ми подейства объркващо, понеже след това и да чета, и да гледам нещо, очаквам някой да го коментира :)

Вечерта бях на концерт на Балканджи във Fans, и беше приятно (пак имаха промени в състава). Мисля обаче да пропусна следващите им няколко концерта, докато не си попълнят репертоара (или докато не свирят някъде с по-добро озвучаване, и повече място).

Разходката дотам и обратно в снега беше доста приятна, въпреки моите очаквания, че ще замръзна.

3 Responses to “2005-01-25 02:10”

  1. Лина Says:

    Не бях на предишния концерт на Балканджи във Фенс, но ми се струва малко вероятно да са имали промени в състава от тогава до сега. В такъв състав бяха и на последния концерт в О’Шипка, пък и преди това. Е, ако някой е бил възпрепятстван миналия път… не знам, възможно е.
    За тях сега е важно да се сработят в този състав и да постигнат познатото звучене и чувство. Определено не им е лесно, но вярвам, че могат да го направят (особено с подкрепата на публиката).
    Колкото до репертоара – не разбрах искаш нови песни или ти липсва някоя стара? Мястото: то такова имаше, но явно във Фенс е прието хората да си седят по местата и никой да не им се пречка пред сцената. Пък като няма място – ние си правим ;).

  2. Васил Колев Says:

    Нови песни като идея, понеже това съм го слушал доста пъти (въпреки че някои мога да ги слушам постоянно, като например версията им на правото хоро, самодивското хоро, Звездица, Буря). За мястото – просто няма къде и едно пого да се направи, защото ще паднеш в/у нещо… Някакси не е походящо за толкова жива музика (Бобсън няколко пъти ми се оплака, че няма с кой едно хоро да се изтанцува (е,оплака се и че както свирят правото хоро е невъзможно да се танцува :) ) )

  3. Лина Says:

    Ми как ще се танцува, като все го правят “по-бързо” :)
    Ама ти сериозно ли имаш желание за пого на тези концерти? Добре де, някои неща стават, като например кавърът на System Of A Down, ама като цяло… Пък щом си тръгнал да се притесняващ, че ще паднеш върху нещо по-добре се откажи от погото :Р. Ако погледнем сериозно на нещата – кое е по-голямото място, където могат да свирят? “Балканджи” имат доста почитатели, но е достатъчно чудо, че имаме възможност да ги гледаме в два прилични клуба. Welcome to Bulgaria:/
    Колкото до материала – в това отношение си абсолютно прав да решиш да разредиш концертите. Последните три пъти, когато аз бях на концерт на “Балканджи” бяха през септември, декември и снощи. Така всеки път удоволствието е на 100%. Самата група от около 4 месеца е в такова положение, че жизнено се нуждае от повечко концерти, за да оцелее. Аз също се надявам на нови песни и съм готова да чакам колкото е необходимо.

Leave a Reply