2005-01-27 23:39

by Vasil Kolev

Третата част от “Малазанска книга на мъртвите” се оказа на нивото на предните две, че и отгоре. Да видим кога ще издадат следващата част :)

Вечерта погледахме малко епизоди на “Пинко розовата пантера” – е това е класика, наравно с “Ну, погоди”.

6 Responses to “2005-01-27 23:39”

  1. Асен Says:

    Ами ако Данчо си удържи на обещанието някъдекъм 15-20 февруари ще видим четвъртия, а иначе третия Талтош излиза в понеделник, както и “Окото на Времето” на Артър Кларк. (Обещах като науча нещо да ти кажа)
    Определено всяко от старите филмчета си има своето очарование, колкото и да изглеждат еднакви. Аз лично обаче съм фен на Уди Кълвача.

  2. Асен Says:

    Мда, че излизат в понеделник излизат, въпросът е, че няма да е следващия, а двата след него :-)

  3. Владимир Герджиков Says:

    Поне за мен “Малазанската книга на мъртвите” е попадението на годината (по-точно на миналата година). Сега, като си купя третата част (щото и в Пловдив са поне -10) ще препрочета предишните две. Толкова е сложна и многопластова, че по едно време се усетих, че ровя 5о-60 страници назад, че да се сетя кой какъв беше. Отдавна не ми се беше случвало :)
    Ако си пропуснал по някаква странна причина “Влад Талтощ, убиец на свободна практика” от Стивин Браст – побързай да си я намериш. Гарантирано няма да съжаляваш, а тези дни излиза поредната й част (няма да напиша четвърта книга, защото нашите издатели винаги объркват нещата). Тя също е от моите любими произведения на 2004-та (или май беше 2003-та?).

  4. Васил Колев Says:

    За “Влад Талтош” даже съм писал някъде из блога (може би е добра идея да отделя една категория в блога за рецензии на книги), и ще ми е интересна следващата част ( няма да ми е проблем да чета една книга на български паралелно на “The system of the world”). А за Малазан, не знам изобщо как се оправяш, без да си чел предните две (те не че са по-малко объркващи :) ).

  5. Петър Пенчев Says:

    Той не каза ли “пе *пре*прочета”? :) значи може би всъщност ги е чел все пак… :)

    А ако има нещо, което наистина да ме накара да се разходя до книжните пазари/сергии/whatever, то определено е Талтош… Е, не бих имал нищо против и примерно нов Азимов или W. Richard Stevens де, но това май е малко по-малко вероятно по чисто обективни, физични (или може би метафизични) причини :)

  6. Петър Пенчев Says:

    Мда, а в предищното s/”пе /” ще/, разбира се…

Leave a Reply