2005-01-13 15:45

by Vasil Kolev

Преди малко получих нещо страхотно за четене – Роб на свободата, на Йордан Бозушки. Версия, която може да се печата и чете можете да си дръпнете от тук. Толкова от мене, аз се излягам да дивана да го изчета, едвам се спрях, за да си го оформя за печат.

9 Responses to “2005-01-13 15:45”

  1. bozuski Says:

    Привет,
    радвам се, че ти е харесала

  2. Larry Says:

    Хм, позната фамилия, дали съвпадението е случайно?;-)

  3. bozuski Says:

    Хич и изобщо.
    Й. Бозушки

  4. Larry Says:

    Човека който, го набра преди около 8 години, вече е във Варна и вече не се занимава с компютри. А ти си част от по-шастливото ми минало :-)

  5. bozuski Says:

    Сигурно си мислиш, че съм ядосан на човекът, качил книгата ми в НЕТ-а. Нищо подбно, даже съм
    му благодарен. А и тя може да се дръпне поне от още десет места. Наистина се зарадвах,
    намирайки се и в този сайт. Отдавна нямам идея да печеля от литература, предпочитам да съм
    общодостъпен. От /буквите.com/ можеш да дръпнеш и другия ми роман.

  6. Васил Колев Says:

    :) В такъв случай да питам – виждал ли си creativecommons.org (и open-culture.net), и какво мислиш да пуснеш творбата под такъв лиценз, за да мога спокойно да я разпространявам? Хората, на които давах да четат няколкото ми разпечатани екземпляра, много я харесаха, мисля си, че си струва повече хора да я видят…

  7. bozuski Says:

    Току-що и пак от тук, прочетох за open-culture, това “свободна” ми звучи приятно познато и цялата идея напълно съвпада с мойте убеждения. Разбира се нямам нищо против, стига да не влезем в конфликт с някой, защото се открих в разни електронни библиотеки, читалища, класически колекции, съкровищници… Сигурно ти звучи смешно, но авторското и сходните му права са ми особено тъмна материя.

  8. пейо Says:

    Нека аз да се опитам да обясня за Creative Commons и свободната култура. Свободна, разбира се, не е културата, а са свободни хората, които могат свободно да я използват и разпространяват, да я интерпретират и променят по свой начин. Creative Commons е просто средство за авторите, които не само нямат против, но и искат произведенията им да бъдат четени и разпространявани да манифестират това си желание. За да бъде ясно за всички, че въпросното произведение може да се разпространява свободно и то да бъде намерено от повече хора Creative Commons се старае да направи процеса на изявяване на това желание максимално лесен. Единственото нужно нещо е авторът да изрази своето отношение по няколко въпроса на http://creativecommons.org/license/ , и да прикрепи дадената индикация към произведението си.

    Аз изчетох с голямо удоволствие вашия роман и съм наистина щастив, че ще може да го препоръчвам и спокойно да го давам на хората да го четат. А относно нарушаването на нечии права особено били те на „електронни библиотеки, читалища, класически колекции“ то е по-скоро обратното — ще им дадете право да го разпространяват спокойно.

    Моля, ако имате каквито и да са въпроси — пишете тук или на peio @ peio.org и аз ще се постарая да ви помогна с всичко, каквото мога.

  9. Lilly Says:

    А от къде мога си купя тази книга? Или ако може да ми кажете поне на кое издателство е…:))

Leave a Reply