2010-03-29

by Vasil Kolev

Пиейки си на спокойствие и почивайки си от човешкия контакт (една от основните причини да си взема малко отпуска), реших да напиша и нещо по-спокойно.

Преди известно време ми попаднаха Smallmanband (спомена ми ги Мариела), наричани понякога “Tool от Асеновград”. Не мога да кажа, че са на нивото на Tool (още не са се появили такива), но определено са доста добри, така като им слушам двата издадени албума. Приятна жица, гайди, има идея в музиката им, а вокалът им е сравнително добър/поносим. Бях твърде утрепан, за да им отида на скорошния концерт, който направиха в София, но па кой-знае, може пак да се появят наоколо.
(имат си и сайт – http://www.smallman-band.com/, който за съжаление сочи към myspace)

Връщайки се на темата с човешкия контакт, изглежда колкото повече съм уморен, толкова по-трудно понасям глупости. Във всяко парче информация, на което може да се попадне – било то музика, книга, епизод, tweet, постинг в блог и т.н. – може да се види колко мисъл е вложена и доколко то е шум и доколко – сигнал. В едни нормални дни, в които съм свикнал с темпото на работа и то е около нормалното, мога да се справя с бая шум, но когато наистина се натоваря, тази ми способност започва да изчезва, заменена от едно тъпо и елементарно вбесяване.
(алкохолът помага, но па пречи донякъде на работата).
Например тия дни около един спор бях седнал да прегледам нещата, пускани в twitter от една девойка и всъщност ми стана гадно – проблясъци на сигнал сред много, много шум (написах и нещо по темата и вероятно ще ми е обидена дълго време). Нарочно прегледах нещата в моя twitter и освен малко думи, които мога да изрежа на места, не видях нещо такова. По подобни причини хората, които чета в twitter от 96-97 в момента са паднали на 85 и вероятно ще намалеят още.

Винаги съм считал, че е по-добре да не напишеш нищо, вместо да избълваш първата безсмислена глупост, която ти дойде на главата. По случая имам любима фраза, “По-добре да те мислят за идиот, отколкото да си отвориш устата и да премахнеш всяко съмнение”. Също така от бая години съм открил, че да отделиш още 20-30 секунди, за премислиш това което пишеш и леко да го изчистиш не е нещо лошо и “унищожаващо импулсивността” или някаква подобна глупост, а просто минимално замисляне себе си и останалите читатели.

И да завърша с нещо хубаво – тия дни вече спокойно мога да кажа, че Lagavulin е едно от най-хубавите неща, които съм пил. Преди да сте помислили, че съм на нови лекарства, моля питайте погледнете article в Wikipedia по въпроса. Хубавото на контролирания алкохолизъм е че като пия (сравнително) малко, мога да пия по-свестни работи (и да намирам добри хора, дето ги доставят по домовете). 750ml на две-три седмици е далеч по-добре от 2 литра и нещо на седмица, както и да го погледнем.

Tags: , , ,

8 Responses to “2010-03-29”

  1. Георги Иванов Says:

    Тва Lagavulin да не е като ония гадости къде ги пихме у вас … бляк .

  2. velin Says:

    “На вкус и цвет товарища нет”, комрад Иванов..

  3. Георги Иванов Says:

    Абе не ми разправяй. Тея бози само ти и маниакса ги харесвате :)

  4. Vasil Kolev Says:

    @Георги Иванов, и вие за това си наливахте с core-ix-а само от “гадостите”, вместо каквото и да е друго, нали ?:)

  5. Георги Иванов Says:

    Ми то немаше друго , кво да те гледаме ли :))

  6. kirande Says:

    Twitter e странна работа – от една страна те предизвиква да шумиш, от друга страна си принуден да си направиш тинктура от мислите, за да ги побереш в там колкото знака са. Каквото и да правиш, оставаш недоразбран. Така става и в другите виртуални (пък и не-виртуални) социални среди, но някак си успяваш да се самозаблудиш, че някой е разбрал какво имаш предвид (или по-точно – че си успял успешно да прокомуникираш това, което имаш превид). И така се чувстваш длъжен и в правото си да се бориш с всеки недоразбрал, обявявайки го за едикакъвси. А проблемът често не е нито в твоя, нито в неговия поток на мисълта, а опира до това колко добре боравиш с думите. Затова и не е много ясна границата между шума и сигнала при повечето хора.. Както и да е, тази нишка на мисъл няма край.

    Чувствам се вдъхновена да unfollow-на разни индивиди, благодаря, че ми вербализира мислите :)

  7. Salle Says:

    Откакто писах във FB веднъж, че ще пробвам дали Lagavulin помага за заспиване с добавка, че Talisker НЕ ми помага и веднага някой го помисли за нещо купено от аптеката вече на няколко пъти го пробутвам невинно и реакцията е същата. Най-хубавото на Lagavulin е, че първите две, най-много 3 дози са предостатъчни. С обичайните “лекарства” откарвам много повече. Поредното доказателство, че скъпото е по-евтино … а и по-здравословно в случая. Като гледам и ти си стигнал до подобни изводи.

  8. denica Says:

    smallman са в фейсбук
    http://www.facebook.com/pages/smallman/53920123674?v=app_2413267546&ref=search#!/pages/smallman/53920123674?v=wall&ref=search
    btw имаш ли акаунт там :D

Leave a Reply