2005-05-17 01:55

by Vasil Kolev

Споменавал ли съм колко мразя да ставам рано? Сутринта отлепих в 7:40, за да мога да се освестя и в около 9 да съм на Попа, готов за приключения. Там се събрах с Пейо, Emerald, Юлия и Деси от ISOC, и оттам по някакъв начин се добрахме до НБУ (което е в общи линии на майната си), за първата лекция на Лесиг.
(за самите лекции няма да говоря много, бяха много добри, и нещата в тях в общи линии ги знаех. Вижте по-долу за записите.)

В НБУ залата не беше много голяма, и се напълни до 2/3 – толкова рано нямаше много студенти, желаещи да присъстват. След лекцията с Emerald и Лина се замъкнахме до Дивака с минаване през Славейков (нямаше нови интересни книги) за обяд, и до вкъщи, за сваляне на материала на моята машина за encode-ване.

Последва ходене до Червената къща за следващата лекция (имат доста хубава зала, но малка) и самата лекция, последвана от скоростно придвижване до ТУ (през задръстването) за следващата лекция (закъсняхме с около 5 мин). Там лекцията включваше и представяне на open-culture.net от страна на Йовко Ламбрев и Антони Райжеков, доста интересен проект, който се надявам да се развие сериозно.

След лекцията Йовко ме закара до вкъщи, да пусна да се сваля лекцията от камерата, и отидохме на официална вечеря с Лесиг в “Къщата с часовника” (хубаво заведение, ама не е мой тип, твърде лъскаво е, и храната им не е особено разнообразна). Хапнахме, пийнахме, след което Лесиг отиде да спи, понеже беше скапан (jet lag-а изглежда наистина го беше скапал). Аз, Тони Ражейков и Жоро Чорбаджийски последвахме болната идея на Пейо, и отидохме на концерт на Балканджи във Fans, където аз си покуфях, съвсем се скапах, а на връщане успяха да ме убедят да мина през Дивака за една бира.

Чувствам се като пребит.

Записите от лекциите ще бъдат качени на ludost.net/20050516lessig/ по някое време тая нощ или утре. Не припирайте.

Leave a Reply