2005-05-26 01:03

by Vasil Kolev

Тежък ден, с много обикаляне и организиране на всякакви неща. В крайна сметка уредихме повечето подробности около снимането на семинара и няколко около пътуването, аз си взех нов laptop (за него после), и успях накрая на деня да хапна на ИББ, че през деня бях забравил.

Има няколко нови излезли книги – следващите 2 на Тери Гудкайнд и една пародия – “Макатрицата” (която изглежда бая добра :) ). Утре излиза “Нощна стража” на Лукяненко…

Новия лаптоп се казва lyra (Лира), като героинята от книгите на Пулман (очаквам купища шеги на темата как си лягам с машина, дето и е от женски пол). Много хубава, бърза машина, със всичките нужни екстри – стигнах донякъде с инсталацията, повечето неща ги има, утре ще си играя с dvgrab-овете, разните допълнителни красоти, прехвърлянето на файлове и т.н. По някое време може и да ида на концерт …

На моменти се чудя лесно стават някои неща в мрежата – оказа се, че Йордан Бозушки е открил какво съм писал за “Роб на свободата”… Сега се чудя дали ще се заинтересува да пусне книгата под CC лиценз, и да я добавим към нещата на open-culture.net.

2 Responses to “2005-05-26 01:03”

  1. Даниел Says:

    Лира(Lyra) е името и на едно от най-красивите съзвездия със една от най-ярките звезди (Вега от 0-ва звездна величина) , вижда се почти през цялото лято и есен :)

  2. bozuski Says:

    Нямам нищо против да се пусне “Роб на свободата” под СС лицинз.
    Колкото до Лира, тя е и моя героиня, а Пулман – сериозен пропуск, предполагам.

Leave a Reply