2005-07-16 00:02

by Vasil Kolev

Поредния ден за чупене на сървъри из проекта – оправих един гаден проблем с heartbeat, след което в периода без хора подменихме няколко настройки по router-ите и аз се хванах да оправям последния сървър, който имаше проблеми с vlan tag-ове (в общи линии трябваше вместо eepro100 да ползва e100 драйвера). Там имаше бая ходене по мъките, понеже машината беше със софтуерен raid, не и се включваше DMA-то на дисковете, и на всичкото отгоре /tmp беше пълно със сесийни файлове, та ако я бяхме оставили да boot-не по нормалния начин, щеше да отнеме поне 10 часа… Добре, че има knoppix :). Разбира се, пак пресрочихме срока, тоя път само с един час.

Утре и вдругиден са тестовете, в понеделник подписваме приемо-предавателния протокол, и следва усилена подготовка за WTH.

Tags:

6 Responses to “2005-07-16 00:02”

  1. Melchizedek Says:

    36Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина, няма да види живот, но Божият гняв остава върху него

    Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved

  2. Васил Колев Says:

    Вечния живот звучи много скучно. Виж, за гнева – може да си помисля :)

    Сериозно човеко, ква ти е идеята да пишеш подобни работи тук? Библията съм я чел, едно копие стои до мене в библиотеката.

  3. Дончо Says:

    Много просто, Василе – това е обикновен спам :). Но религиозен, което може би има някакъв смисъл. И така – време е да се покаем…

  4. Димитър Василев Says:

    Смисълът е да си дадеш парите на тоз човек, вместо да си купиш лаптоп примерно.
    Аман от “спасители на души”.

  5. Васил Колев Says:

    Т.е. това е някакъв тип дилър, давам му парите, и той ми купува лаптоп (например благословен от някого)? :) Или само взема парите и обещава ?:))

  6. Димитър Василев Says:

    Нeщо подобно, само че дилър на самия себе си: с парите които си му дал той си купува лаптоп, кола и прочие каквото му скимне за лична употреба, като те благославя за доброто дело.
    Благодаря за nagios-а!

Leave a Reply