2005-11-11 00:00

by Vasil Kolev

Деня беше ознаменуван в откриването на един бъг, засягащ marla – по някога proftpd се побърква и изпада в безкраен цикъл, в който вика futex()… Много странно ми се видя, понеже такъв проблем бях видял веднъж в thttpd, и тогава така и не разбрах точно откъде идваше – просто се беше появил при upgrade на glibc, и изчезна след като оправих няколко други бъга, дето водеха до coredump. Има един bug report по въпроса, но там не пише точния проблем (писах на разработчика да го питам). Самите процеси не умираха и при kill -9 , та ударих един рестарт на машината и след това спрях mod_delay (в който според някои хора е тоя проблем).

Направихме първото събиране на УС на Фондация “Отворени проекти”, където аз бях просто присъстващ и протоколиращ (написах такъв протокол, който би докарал учителката ми по литература да се отрече от мен през “Държавен вестник”).

Докато се прибирах, пак ме втресе, и не мога да си обясня от кво е цялата работа – уж съм ял нормално през деня, нямам температура, нямах и какво да ме тормози… Да му се не види и организма, що няма конзола за debug-ване…

Tags:

3 Responses to “2005-11-11 00:00”

  1. Heth Says:

    тоя бъг изплува най-накрая!!
    чакам го от незнам колко време да се обади, ама е хитър… :)

  2. Vlad Says:

    Гледай кой за какво се хваща. Ставаше дума за “Държавен вестник”.
    Don’t worry. Той така и така излиза два пъти в седмицата, ако те
    отпишат въс Вторник, след това може да върнеш статуса в Петък…
    Things are simple.

  3. dft Says:

    Защо просто не преминеш към vsftpd?

Leave a Reply