2006-04-08 21:58

by Vasil Kolev

Днес бях заведен на тинейджърски купон. После половин час питах девойката какво съм се провинил, та да ми причини това… Стояхме там само половин час, в който аз пих ракия (нямаше бира, а другото бяха джин и водка), през цялото време се слушаше чалга, а едното случайно пускане на Черно фередже беше наречено ‘простотии’ (намалко да падна от смях). Много ми дойде, да си призная – подгонило ме е и аудиофилството, та просто не можах да понеса половината неща, които бяха тотално некадърни, и останалите, дето имаха някаква бегла идея в себе си.
(не мога да разбера как при такива музиканти, които имат (който каквото да и да каже, музикантите в повечето чалга оркестри са наистина добри) може да се прави толкова посредствена музика).

Иначе днес имаше още малко приготовления за hack contest-а, четвъртък и петък ще е тежката работа по правенето на машини (ще се наложи да си взема отпуска, да видим как ще го напасна с работата), системи и т.н., а неделя самото състезание. Мисля, че тая година ще е по-добре.

13 Responses to “2006-04-08 21:58”

  1. freax0ra Says:

    Просто одъртяваш :)

  2. LordDoskias Says:

    погрижете се , ако може , някой да записва :)

  3. Мариян Says:

    Аз, ще ви осигуря камерата, само си намерете оператор.
    Ако имаш нужда от помощ за машините свиркай.

  4. DrFrancky Says:

    ако някои има ne2000 ISA да каже
    искам да пусна едина 386 с ДОС

  5. Валери Дачев Says:

    Мислих, че си падаш по тази възрастова група, независимо от музикални предпочитания, интелектуално ниво… та даже възраст… и пол. :-P

  6. Eneya Says:

    От възрастта е това ;) Преди, като ходех на купони редовни, бях вечното присъствие в кухнята и готвех, бях в общата стая и се скъсвах да танцувам, бях на балкона, кацнала на покрива, загледана в небесата, споделяща мечти, копнежи, надежди и…..
    А сега….
    Сега предпочитам да седна в някой страничен ъгъл с чашка в ръка, с двама, трима приятели в някоя странична стая, тъй че да можем и да чуваме приказката, да слушаме музиката… да се насладим на спокойствието и компанията си.
    Ееееех минало, минало, сладко минало незабравимо.

  7. Нощ Says:

    А на някои предпочитанията ни са наопаки… => няма страшно, може различните периоди да се повтарят през неизвестно време!

  8. petya Says:

    така ти се пада като ходиш на тинейджърски купони. ;)

  9. Eneya Says:

    Наредиха те, а? ;)
    Иначе, да си знаеш за другият път. ;)
    И каква беше средната възраст там, все пак?

  10. GaBOSS Says:

    Барем салатка не ти ли надробиха, плакат на Азис не отмъкна ли? ;)))

    @DrFrancky, аз имам Ne2000 има си и UTP и BNC изход, ама да не ме вземат после за съучастник ;)

  11. Eneya Says:

    Азис ли? Недей така бре…
    О, сетих се нещо, миналата седмица бях с едни познати и бяхме на хижа. Там последва следният скандал: “Баи, за кво спряхте музиката?” “Ми сега ни ще избираме”, “Ми… ок… пускайте.” Трийсет секунди по-късно. “Ъъъъм, само чалга ли ще слушаме? Нека пуснем предишната музика”, “Не, ние предпочитаме тази… по-хубава”. шокирано “Сравняваш Queen, Abba, Led Zeppelin, Metallica и Франк Синатра с Азис и ДесиСлава???”, “Ми да.. писна ни от тази помия, искаме да послушаме малко хубава музика.”
    Тъдъъъъъм.

  12. DrFrancky Says:

    @Eneya
    никога не е лошо да бъдеш малко по-толерантна към околните
    има хора които се кефят и на двата типа музика които си изброила

  13. Васил Колев Says:

    Докторе, проблема е, че тия хора в повечето случаи не разбират от друга музика. Аз може да не мога да трая стандартната чалга, но мога спокойно да ти кажа и къде бъркат като я свирят, какви са им ритмите (те не че са много) и т.н., въпреки че се водя музикален инвалид. Да не говорим, че толерантността на чалга-слушащите е МНОГО по-малка (ти си някво изключение).

Leave a Reply