2006-06-03 15:53

by Vasil Kolev

Вчерашния ден беше ознаменуван от концерта на Apocalyptica в София. Бях им на предния в Пловдив (където акустиката в Античния театър беше невероятна и пасваше страхотно на музиката им), та реших да видя каква ще е разликата сега, след 3-4 години (в албумите им определено се забелязва такава :) ).

Организацията на концерта беше в общи линии под всякаква критика – започна с 4 часа по-късно и се наложи да отрежат и двете подгряващи групи (а поне Wartime си струва да се чуят), не че в крайна сметка публиката не беше добре подгряна :) Акустиката в залата също не беше особено добра (аман, няма ли свестни концертни зали в тая София), но за сметка на това самите Apocalyptica бяха невероятни – свириха с кеф, свириха страхотни неща, а публиката просто издивя … То не беше пого, пеене, крещяне, тропане по пода (аз например съм прегракнал, боли ме врата и още май имам мускулна треска :) ), два пъти ги викахме на бис и третия път, като излязоха, Eicca Toppinen размахваше един български флаг (изобщо бяха леко изненадани от публиката, през повечето време от виковете не се чуваше какво говорят на микрофона и най-запомнящата се реплика беше нещо от типа “and let’s continue with … you crazy Bulgarians”).

Може би единственото, за което мога да се оплача, че барабаните някакси променяха ритъма на песните и донякъде го опростяваха (да не говорим, че при онова озвучение пречеха и да се чуват някои от челата). В крайна сметка обаче това изобщо не попречи концерта да е наистина разбиващ :)

Tags:

4 Responses to “2006-06-03 15:53”

 1. виреман Says:

  Как така в София, мислех, че е само на Черноморието…
  Леле…

 2. Мариян Says:

  И на следващият ден ти беше просто неоткриваем :)

 3. anon Says:

  Одъртял си… щом 99та година ти се струва преди 3-4 години :)

 4. Васил Колев Says:

  Уф, вярно. Наистина съм забравил кога беше :)

Leave a Reply