2006-09-18 19:17

by Vasil Kolev

Забавих се с блогването тая седмица, нещо съм се уморил…

В петък отпразнувахме на Бойчо рождения ден с прилично напиване (той направи от неговото велико греяно вино, рецептата след малко) и веселба (а аз имам уговорка за зверско напиване около следващия св. Паралей).

Други интересни събития май нямаше, адски уморен се чувствам, да свърша дивотиите в щатите и ще съм в отпуска до 9ти октомври.

Ето и рецептата:

3 чаши вода
1 чаша захар
12 пъпки от крамфил
2 пръчки канела
кората от 2 лимона
750мл червено вино
1/4 чаша ракия

Кипваш и оставяш да къкри на слаб огън водата със захарта, карамфила, канелата и лимонената кора в стоманена тенджера за 10 мин. Добавяш виното, загряваш без да кипи и добавяш ракията.

Tags:

3 Responses to “2006-09-18 19:17”

  1. Бобсън Says:

    Аз ли? Не го ли прави ти греяното вино бре?

  2. Васил Колев Says:

    Ами не – аз забърквах отварата, но акъла идваше от тебе :)

  3. Бобсън Says:

    Аз нали това казах Работата я свърши ти. Аз се престружах на администратор. Не пипнах нищо. Ни лимоните дето трябваше да се обелят, ни подпражките дето трябваше да се изброят (което ми напомня, че трябва да ти обясня кои джаджи са една пъпка карамфил и кои нула… :) ), ни захарта или водата, дето трябваше да се измерят(и ти не си ги пипал, но ги измери…), нито ми се наложи да решавам от това шише 0.100л ракия, кое му е половината ракия, дето да се излее в тенджерата. Само за маялко пипнах черпака да поразбъркам…

    ай Наздраве!

Leave a Reply