2007-03-23 12:02

by Vasil Kolev

Вчера отидох следобеда до “Александър Невски”, за да видя какво ще да е било това друго събитие, заради което не можеше да се проведе митинга за свободата в Internet. В общи линии от друг митинг хора нямаше – бяха се събрали кило журналисти и разни хора, решили все пак да дойдат да видят какво става… Видях се с разни приятели, говорихме си, на полицаите, които минаваха да питат, казвахме, че сме тука да се видим с приятели, няма никаква демонстрация, и така :) . Беше наистина бая смешно как полицията се опитваше да намери някакъв внимателен начин да ни разкара оттам, и изглежда ни очакваха, като гледах броя на колите и хората им там…
В общи линии – смешна работа. И в събота ще се съберем :)
(по другите блогове има отразена новината – аз намерих това и това)

Вечерта беше лекцията за TCP, която водих аз. Мисля, че бая ми личеше колко ми се спи, но в общи линии успях да обясня протокола и основните атаки върху него, а май даже и ме разбраха студентите :) Тоя път бяхме само двамата с Мариан, а е бая сложно без поне още един човек (добре, че си носеше лаптопа, да има от какво да пускам презентацията – моя се занимаваше с видео записите). Ето и самите записи, част 1 и част 2.

(Пак ми се спи зверски, на всичкото отгоре някъде около сутринта сънувах как сме преместили офиса в някакво настина готино мазе. Полудяваме бавно, полудяваме бавно, неусетно почти…)

Tags: ,

Leave a Reply