пак висшето…

by Vasil Kolev

Не мога просто да не публикувам това. Думи не могат да опишат какво покaзва това за нашето висше образование и преподавателите…

Цитирам го за всеки случай и тук:

——————

Колеги, очевидно между вас има недооценени програмисти и студенти. По друг начин не мога да си обясня решението ня някой от вас, който грубо наруши личното ми пространство и ми причини материални и морални щети.
И така, явно съм сбъркала в преценката си, поради което отправям към вас следното предизвикателство:

* който успее да хване и докаже хакера, кракнал ми icq-то, мейла в tu-sofia.bg и този от gmail.com, ще получи отлична оценка без да бъде изпитван! Ако има оценка, ще му бъде повишена!
* допълнителна информация за желаещите да търсят виновника: РС-то, на което е направена една от мизериите има вътрешен IP адрес 10.114.113.5. Интересно е да науча от коя мрежа се раздават адреси в този диапазон, за да проследя виновника.

Погледнете сериозно към това предизвикателство. Това не е майтап! Не смятам да прощавам обидните и просташки думи, с които бях характеризирана, нито безумните писма, изпратени на моите колеги и приятели от мое име!

На всички мераклии желая успех!

И накрая, тема за размисъл: това ли заслужавам след всички усилия, които полагам да ви науча и направя спецове?

С уважение: Д. Гоцева

——————

(да цитирам няколко колеги от фирмата, завършили ТУ – “Има справедливост!”)

Tags:

22 Responses to “пак висшето…”

  1. Дончо Says:

    Ако въпросната колежка преподава компютърна сигурност (и в частност – преследване на компютърни престъпления), тогава намирам основателно да пише отлична оценка на този, който успее да потвърди идентичност на подобен кракер.

    НО ако колежката преподава каквото и да е друго, това си е чиста злоупотрееба със служебно положение. Тя буквално подкупва знаещи и можещи хора да работят за нея, предлагайки им да ги обезпечи с отлична оценка без те да има нужда да доказват конкретни знания.

    Не мога да повярвам, че университетски преподавател ще падне толкова ниско.

  2. Ирина Марудина Says:

    Дончо, ако води мрежова сигурност, то не би трябвало да го предлага щото нямаше да й се случи ;) Или пък щеше да може сама да издири “престъпника”.

  3. la Says:

    От студенти, които я познават, чух, че някой изрази, а и изцяло изказът, използвани в това “писмо”, не са точно в нейн стил. (..Много запетайки изписах, а?).

  4. 0xdeadc0de Says:

    Водени курсове
    ——————————————————————————–
    Програмни езици
    Програмиране и използване на компютри ІІ-ра част
    Логическо програмиране
    UML обектно-ориентирано проектиране
    Софтуерно проектиране
    Съвременни Java технологии
    Декларативно програмиране

  5. Assenoff Says:

    “Това” е преподавател в университет!? “Води” гореизброените курсове!? “Предизвикателство” …
    Първоначално и аз си помислих, че е някакъв вид шега … но ако е истина … без думи, вярно, само с горен регистър на калвиатурата:
    @#(*%І@#(*$&І(@#*$
    Хак да и е :)

  6. la Says:

    Абе хора, има ли едно доказателство, че това нещо е било написано от въпросната преподавателка? Този,които го е разпростанил, може и да има, но аз за мен си нямам. Може ли толкова ламерски да се подходи…

  7. Васил Колев Says:

    Така.

    В whois-а на сайта стои нейното име. Регистрацията е от 2006. Всичко е в сила на самия сайт, с всичките простотии, които може да се очакват от преподавател от ТУ. Ако го е направил някой друг, ще да е много добре напаснато и измислено :)

    В общи линии няма едно нещо, дето да сочи към това, че е фалшифицирано. При условие, че domain-а си е неин и т.н., ако не го беше писала тя би трябвало да е изчезнало досега…

  8. Христо Еринин Says:

    @Васил Колев: Хайде пък и ти сега. То преди седмица и министерствата не бяха публикували на сайтовете си страници с връзки към про-турски материали, пък седяха доста време… Нали не се заблуждаваме, че знанията на системните администратори в министерствата и знанията на този преподавател в ТУ се различават съществено?

  9. Васил Колев Says:

    Машината не се поддържа от нея, а се host-ва в ICN …

  10. Орлин Василев Says:

    Аз лично я познавам води ми миналата година , тя го е писала , но това не е толкоз от значение колкото това, че някой наистина и кракна паролите напред назад:) като цяло постъпката е доста тъпа , според много хора си го заслужава аз нямам оплакване :), получава се ефекта “ейй тая е много гадна, ‘щото ми писа 2” еми гадна е да ти цял семестър не пипаш нищо да напишеш и един ред код после искаш повече е няма брат неможе да не даваш нищо и после да се тиухкаш , а говорим за хипер елементарно програмиране на С , С++, Java :) като в математическа гимназия 9-10 клас срам за ТУ срам за държавата, че може да има такова ниско ниво и на преподаватели те, че поддържат ниското ниво и на студентите, че не се противят нивото да се вдигне, то тях кухарите ги устройва…

  11. Николай Says:

    Аз нямам личен допир до специалността, която води, но това е в тъжната реалност в МЕИ. Дали е етично да й се кракнат паролите няма какво да обсъждаме. А доколко въобще е имало някаква такава проява също не е ясно. Като гледам какво е написано си мисля, че е ползвала я рождена дата, я името на кучето, я нещо подобно :)

  12. Орлин Василев Says:

    хехе това е без съмнение :)

  13. пропаднал физик Says:

    Блах, обикновено дребно хулиганство в XXI век. Преди време чупеха прозорците на “гадните” учители, а сега им чупят паролите – високотехнологична проява на липса на елементарно възпитание.

  14. Васил Колев Says:

    Пропадналия физик, това за елементарното възпитание е ясно – такава постъпка си е чисто хлапашка – обаче е направо срамна ответната постъпка на преподавателката…

  15. пропаднал физик Says:

    Зелени, всеки народ, в това число и студентите му (елитът на българската младеж и бла бла бла…), си заслужава учителите!

  16. verena Says:

    Тъжно, но пропадналия физик е прав… заслужаваме си учителите, които за съжаление
    напоследък все повече затъ… аа.. западат. Още имам топъл спомен за един, дето бил
    мислил че ми писал 6-ца видиш ли (ами как иначе като му изнесох 6 листа текст, дето
    покри не само конкретния въпрос, ами и кажи-речи целия материал от лекциите) и се
    чуди кво правя на поправителен…

  17. xquartz Says:

    както е издълбано на едно дърво в началоро на (парк?) витоша:
    МЪКА МЪКА

  18. ceci_ Says:

    Напълно подкрепям изпадналия физик и не виждам нищо смешно в случката. Преподавателката ми е преподавала и е от смислените преподаватели в ТУ. Естествено че можеше да си замълчи но, е избрала да говори нищо трагично не виждам. Постъпката е максимално глупава … все едно са и сложили габърчета на стола или са я наплюли в коридора… гении…

  19. Маркуча Says:

    Много мъка имало на тоя свят!

  20. Peter Kamenov Says:

    Тази е някаква уникална ПРОСТАКЕСА!!!

    Поздрави

  21. 83.135.*.* Says:

    според мен е бил мони дочев! той е най-великият български кракер! :DD o.o
    д.л. много хубав дизайн има сайтчето ви.

  22. Celeborn Says:

    Няма шанс да хакнеш толкова неща, имам опит в хакерството и някои системи са недостъпни. Няма как да хакнеш, а и дори да имаше да се измъкнеш след това. Според мен тя редовно си влиза в залата и някой елементарно с мулти пасоурд рекавъри и е взел всичките (ака. може би единствената) пароли. Това е 105%.

Leave a Reply