Мартин Заимов

by Vasil Kolev

Реших се най-накрая да прегледам сайта му, програмата и т.н., приближиха изборите, а може би най-накрая ми е време и аз да гласувам…

Като начало, човекът има визия и си личи прилично добрия PR екип. Пише малко отнесено, което съм склонен да го припиша на това, че е политик – но просто част от обещанията му са неясни (е, поне за разлика от доста други поне има и ясни и конкретни обещания :) ).

Програмата му ми хареса – не видях някоя глупост или изобщо нещо, което да ме дразни като идея. Обаче четейки се замислих – това програма за София ли е, или програма за оправяне на цялата държава, и не че нещо, ама как ще стане това за 4 години? Специално в техническата част за прозрачност, информация в Internet и т.н. ще се иска сериозната работа на няколко добри компютърджии, които да се заровят сериозно в това и да имат пълното съдействие на чиновниците в общината и т.н. (като последното ми се вижда МНОГО трудно). Да не говорим за електронната комуникация с останалите части от държавната администрация, батакът там е труден за описване…

Изобщо – добри идеи, добро начало, ама бивайки параноик, не мисля, че ще успее. Ако това с още малко разширения му беше предизборна програма на за парламентарни избори, щеше да звучи по-реално, но за много от нещата зависи от структури извън неговия контрол, които освен това не са известни със способността си да свършат нещо полезно.

А и да не забравяме, че това все още са само обещания. Дали може да покаже CV с какво е свършил досега?:) Представянето му в блога не е лошо, но ми се вижда малко постно.

Иначе за другите кандидат-кметове нямам какво да кажа (малко като за умрелите, или добро, или нищо, значи ще е нищо).

9 Responses to “Мартин Заимов”

  1. ColdFusion Says:

    Аз съм за Юлиана Дончева. ;)

  2. Васил Колев Says:

    Аз пък съм Илияна Бойчева…

  3. Емин Бей Says:

    интересно дали от коментарите няма да излезне някой конкурс за красота

  4. ColdFusion Says:

    Я дай снимка на тази Илияна Бойчева, че да я видя. :D

  5. Michel Says:

    От всички кандидати, Мартин Заимов ми се вижда най-добър.

    Не знам, дали ще успее, но му го пожелавам. А ако отида да гласувам, ще е за него вероятно…

    Все пак, човекът призна, че кара колело в София и НЯМА КОЛА! За друг такъв (кандидат)кмет да сте чували?

    Аз не!

    Това ми стига май :)

  6. ColdFusion Says:

    То за да караш колело в София трябва да си малко луд. :D
    На балотажа ще гласувам за него де. При всички положения е по-добре от Дон Борисов.

  7. ffox Says:

    честно казано, възхитена съм от културния подход на цялата му кампания, но самия Заимов ме разочарова. От една страна – хубави банери, много добър сайт, цялостно излъчване на култура и премерена естетика – ПР-ите могат да се поздравят с продукта, който са създали. гледах няколко участия в дебати или просто интервюта и това, което видах не ми хареса, даже бих казала, че ме тревожи: някаква откъснатост от реалността и практиката, а в чисто личен план – сприхавост и несъответстваща на провокацията хапливост, без чувство за принадлежност.
    не знам, но цялата невербална част на посланието силно ме разубеждава.

  8. 83.135. Says:

    :) това че е наел умни хора да му напишат програмата не значи нищо. т.е. ако някой види проблемите в дадена област и ги напише така както са и по-малко по-конкретен начин от обикновените обещания не значи още нищо, просто последните са били твърде мързеливи…а иначе е доста утопично това което си е намислил, според мен. Не че съм много запознат със столична община и политиката като цяло но – една птичка пролет не прави, няма как да живееш в блатото и да не се изцапаш. Кой си мислите че ще го остави да работи (ако изобщо?!?) както си е намислил и ще си спре далаверките за милиони лева :) иначе успех, нека се пробва и той.

  9. verena Says:

    Да постигне прозрачност? Сътрудничество от чиновниците?? За бога, та аз работя в предприятие,
    което от няколко години не е държавно, и това не личи по нищо, щото бюрокрацията все така те
    залива отвсякъде!!! При това сме приватизирани, и в частния сектор, така да се каже. И тоз
    човек си вярва?? Няма начин просто… Василе, за бога, нали си чел “Нощна стража” на Пратчет?
    Ако се връзваш така на политици, не си никакъв пратчетовист, да ти кажа!!! :)

Leave a Reply