2007-10-16 01:36

by Vasil Kolev

Изчетох “Краят – спомени от тоталитарно време” на Георги Чукрин. Исках да напиша нещо много дълго по въпроса, само че ми се спи в момента и ще се задоволя със следното:
Господа комунисти/социалисти/каквито-сте-там, никоя книга и никой разказ няма да ви оправдаят или извинят за това, което сте свършили. Даже тоя ви опит е смешен, особено като се вижда от книгата как Тодор Живков сте го махнали накрая с усилената помощ на съветското посолство. Нищо не може да ви оправдае за това, което сте сторили на България преди 10 ноември, а за нещата сумарно от 1944 насам ще ви е малко и да ви разстрелят. Поне се махнете нейде, писнало ни е от вас и всичките ви “идеи”.

(А за тези, които искат да ми кажат, че аз не съм живял тогава, че нищо не знам, че било прекрасно и т.н., билетите за Китай, Северна Корея и Русия не са особено скъпи, идете там, там тачат усилено тия идеи. Или идете да живеете нейде при хора, прекани през фронтална лоботомия.)

Tags:

12 Responses to “2007-10-16 01:36”

  1. steve Says:

    Само едно мога да кажа със сигурност. Официално има над 90 000 изтрепани, но според доста хора, реалната им бройка е над 300 000.
    Един от най-големите им грехове е, че са направили хората зависими от тях. Преди 9-ти всяко семейство е имало земя, гарантираща тяхното съществуване. Е, след 9-ти всичко се конфискува и хората се тикат в панелки, принуждавайки ги да работят в заводи (в масла, изпарения, вдигащи яки тежести). Да не говорим, че всичко което са създали, от болница до завод е мизерно. Както и истеричните другарки в училищата, с мантите и пръчките.
    В следствие на тъпите заводи, сега всеки по-възрастен човек е с хиляди болести, да не говорим отровата, която сме дишали и все още дишаме и ядем.
    Това е малка част от комунизма в България. Преди 9-ти септември обществото и хората са били съвсем други. Който не вярва да си пусне кадри (има записи) и да види погледите на хората!!!

  2. voxybg Says:

    тези комунисти са и българи, което е показателно на какво са способни някои българи, сега обаче те не са комунисти, онези тогава отдавна са измрели, едва ли Сергей Станишев може да бъде винен че някой който е изповядвал социалната идея като него преди не знам си колко години бил разстрелял някого :))) с подобни наивни и доста фенски изцепки, с които между другото всеки ден се пълнят нюз-сайтовете, ще заприличаш на фанатизираните крайнодесни дъртаци там.
    Смятам че подобни постове правят мечешка услуга на дясното/да отбележа, че предпочитам десните идеи, пред социалните, и не ми харесва някой да ми приписва лявото/, някак кой ще му хареса дясното, като там не вижда идеи, а някаква борба с едни измрели комунисти

  3. ColdFusion Says:

    http://forums.animes.bg/index.php?showtopic=876

    хехе

  4. Асен Says:

    Прекрасно звучене на поста и първия коментар. Звучат като статии извадени от хрониките на Народния съд и последствията му: “Бащати е бил комунист (съден от народния съд), значи трябва да си ходиш (нямаш място в управлението и образованието).
    И да попитам колко филма от посоченото време (преди 9-ти) показват усмихнати селски лица и не са свързани с показване на царя/министрите/партийните лидери, т.е. не са пропаганда?
    Обичам крайните изказвания всъщност, карат ме да се сещам защо сме на този хал. От “анти-” ми е дошло до гуша.

  5. Васил Колев Says:

    Мммм, едно по едно…

    @voxy – честно казано, през хуя ми е и за левите, и за десните, и за тия по средата. За мене политическата ни прослойка са банда крадци и поне при нас ляво и дясно е просто да знаят кои са техни, кои са чужди.

    Иначе ‘социалистите’ като идея могат да бъдат обвинени най-вече в остра некадърност, текущото правителство е просто невероятно.

    Колкото до идеята, против която съм и която е същата и от преди 10ти, и след това – това е идеята, че властта е за някои хора да се награбят и живеят, без да им пука за каквото и да било. Нашата политическа система е просто жив пример за това, а последното правителство я изповядва и без никакъв срам от хора, вестници и т.н.. Не казвам, че само те я изповядват, ама не мога да не им се отрече първенството (или поне първенството за размаха, с който са я приложили).

    В общи линии основния принцип на органичната химия – “Един килограм лайна и един килограм мармалад правят два килограма лайна” важи с пълна сила…

    @Асен, анти съм, анти съм на цялата система, просто щото не мога да спра да мисля по тия въпроси и не успявам да преборя цялата простотия. Момента, в който си изчистя най-накрая идеите и намеря поне някакви доказателства, че могат да работят, ще ги разкажа, но дотогава може ли от време на време да изсипвам някоя друга псувня по адрес на наглите животни, че да ми олеква малко ?:)

  6. ceci_ Says:

    Мда Асен изглежда е от малкото психически здрави хора … иначе БГ от преди 1944г. … смях аграрна страна за няма и 50г. преживяла 3 национални катастрофи, загубила земи и население (поради умствената и нравствена ограниченост на болшинството управляващи)… просто невероятно е било, но пък Кремиковци не е пушил…
    П.С. Най-ми харесва някой като се удари с пета в гърдите и изкаже истината в последна инстанция.

  7. 83.135. Says:

    на мен пък соца ми харесва /може би щото не съм живял тогава, всъщност едва ли/…ето моята гледна . :
    социализма:
    всички се водят равни, партийците си грабят, другите са мачкани, ако си мълчиш всичко ще е ОК
    сега /капитализЪма/:
    комерс, всички уж са равни, няма закони, всеки си мисли че нещо прави, има прекалено много хора които нямат своето място ?!? ,едни се борят да съществуват а други драйфат от кеф.
    с други думи ако СОЦ-а беше на цялата планета щеше да има една пирамида ,най-горе “пичуете” които винаги ги имат дето се мазнят постоянно и управляват /без тях просто не може/
    ако е /стане/ капитализма от една страна ще са лузърите -т.е. обикновените честни хора, няма да кажа нормалните по обясними причини, а от друга ще са богатите успелите, комерса – /сичкото в кавички!/ и ще живеят на техен гръб, докато изсмучат по всевъзможен начин и последната им стотинка и да заживят в лукс ?!? докато другите преживеят? щото са по-агресивни по моите теории, а не са “по-самоуверени и с високо самочувствие” /цитат от чичо франки/

    сега ако някой пита това какво е като гръм от ясно небе:
    беше соц, сега е капитализъм, при който си мисля че ще е по лошо. Следователно някои хора си мислят явно че соц-а е бил зле, ми било е 1000%, но не е било по зле отсега /това да не се талкува като носталгия по минали времена/
    ако някой има по-добра идея за обществен строй да сподели.
    и за хората които толкова се възмущават от това което било,явно сегашната обстановка им харесва. има много работи са се пишат но накрая ще се опре до сащ, майкрософт,макдоналдс, мони дочев и др. франки

    извинявам се, че се разпростирам на по широко поле и не 100% по темата, но това ми е много болна тема и мога да споря с часове,дни и седмици, но не и виртуално, щото е тъпо :D

  8. Божо Says:

    Къде да се махнат бе, Крокодиле? Нали те (или наследниците им) държат и парите, и властта. А че имало формално някакви партии – бош лаф. И току нашепват, колко е било хубвао “преди” и колко е лошо “сега”.
    Не искам да кажа, че човек не трябва да гласува – да не бъда разбран неправилно, но знае се, че който плаща, той поръчва (не само музиката).

  9. васил Says:

    Ами момчета вижте една гледна точка: Имаме власт тая власт се представа от партия – всяка една сила(кавато и да е трябва да има лице, към което да се обърнем).Тая сила ти дава права – малко но права. Тая сила ти дава шанса да се развиеш – сравнено с 500 години назадничевост това си е скок в пространстовото(на фона на други едни страни).Дава ти шанса да не се поздравяваш с това, че “риишли” си се изкъпъл ТАЗИ седмица(ВЕДНЪЖ! и други едни да ни усмиват за това..).Тази система ти дава правото да си кажеш здравей! с някои на улицата(непознат) и той да ти отвърне – е в наше време са малко тези хора – личен опит/тест ;) Но тази власт ти дава правото да правиш каквото пожелаеш и то не с малко неща. Факта, че времето е едно такаво, че и в двата лагера се следят хора движещите се изток-запад не влиза в картината – това е военна доктрина. Да обаче ти се дават много права – повече от колкото е нужно. Това трябва да се ограничи или най-малко да се знае ‘кво става (на принципа на една Хамерикано-братска 3-буквена агенция – “Ние не говорим – ние слушаме.”) поражда проблем. Как без да се накърни човек да се предпази от катострофа държата.Винаги има случай на ексцесии винаги те стават достояние..
    “Прегледах” книгата на Г.Марков еми.. бутафория – защо? Много просто – този народ знае ‘кво е тирания – знае как да се оттърве от нея – още в началото на книгата – от първия ред се оплюва държата – е не става толкоз лесно тая работа – има нещо гнило тук… Ставаш – навираш им главата в тар.гз .. и си гледат работата..Това не става – следователно..? Партиатя е много добра – но както се казва като идея е перфектна като изработка – нкс (разбирай никъф к.. не става от ней..) ( нищо лично ). Ако е било толкова проблемна тази власт ( както при няколко години я обевиха странно за невалидна…) ТО КАК 45 години хората са я трали – като се има предвид има няма стотина години от освобождение от робство..Хората са били живи и са знаели. Тогава? Системата е работила – проблема е в начина на използване на сила. “Връга в партиатя..”
    Вижам книгата описва руското фиаско – примерче, колко български цървки биват разрушени на фона на руските “братя”, като “партиината религията” е една и съща ( или поне диквтувана от едно място). Какво са правили другите не влиза в сметката – влиза само това което се пише на твоето дупе т.е. българаската политика. Рядко гледам ТВ но сегашното правителсвто се понапъва малко повече от останалите – явно иска напраи нещо. Но когато нямаш ресурс когато всичко сочи нула и ти си губеща страна?

    П.П. 2 литра тъмно + домашен спор раждат странни идеай:) ( Извинението не се приема )
    Та думата ми по-скоро е – помислете и от другата страна – медала ги има две.Въпроса е Вие коя гледате и можели да го обърнете/смените тоя медал :)

  10. Shmekera Says:

    ЕБАТИ големия блог ;] Браво!

  11. Ники Says:

    Абе хора, стига сме се заблуждавали с разни партийки и прочие :) Тези истории са основно за дребните нещица в нашата държавица. Отдавна България не се управлява от нас и нещата са ясни – евро съюз, американци, русия, …. няма как иначе – пътя ни на “развитие” е начертан от преди много години за много години напред и който и да дойде на власт просто кротко ще си го следва …. ние в случая – простолюдния селянин/гражданин се явяваме стадо овце и най-най-много да стигнем с нашите вопли до “псевдо-кучето-на-овчаря”.
    Наздраве!

  12. gat3way Says:

    Комунизмът е като фашизмът, гнусен строй и срамота за човечеството. Естествено винаги може да се намери какво добро да се каже и за двата строя, но апологетите им са като коне с капаци.

    Между другото, очевидно комунисти има все още. В противен случай, досиетата щяха да са отдавна обществено-достъпни, комунистическото управление – официално заклеймено за хилядите хора, пратени в Белене и избити и т.н. Това не се е случило, ерго вярвам че не е в интерес на мистериозните “измрели” комунисти :)

Leave a Reply