2008-04-01 misc

by Vasil Kolev

(днешния празник не го празнувам)

Като за начало – Нийл Стивънсън ще издава нова книга, Anathem, вече съм я pre-order-нал (очаква се да излезе на 9 септември).

Днес БТК за пореден път се сринаха за около два часа – проблем с единия им upstream. Грам идея си нямам защо им трябваха два часа да завъртят един route или просто да свалят един-два интерфейса (не вярвам да нямат свободен капацитет). Да не говорим за невероятните реакции на техния helpdesk, който в писменото описание на проблема ни каза, че па хептен нямало проблем (щото те пуснали един traceroute и нищо не видели). Тия хора не са наред…
(няма да коментирам “пратете ни screenshot”. Уж говорим с VIP helpdesk-а)

Написал съм си основните бележки за лекцията в четвъртък, сега остана да сглобя една презентация и няколко схеми (не успях днес да порисувам в офиса, чудя се дали Visio работи под wine – ако да, ще си купя едно).

А, и се върнах обратно към pidgin 2.2 – в 2.4 са строшили ICQ-то (и ПАК са омазали интерфейса. Идиоти.).

Tags: , , ,

8 Responses to “2008-04-01 misc”

  1. Nick Angelow Says:

    мисля, че работи — доколкото знам, чертежите на част от факултетите от Софийския университет са правени именно с Visio под Fedora. Но нямам спомен с какъв емулатор — трябва да попитам човека, когато се върне в България след десетина дена.

    Но да знаеш, че експортираните след това до .svg файлове на Visio, не се изобразяват много добре в Inkscape :o(

    btw gajim е по-стабилен от pidgin :-D

  2. yovko Says:

    Ако имаш предвид encoding проблема на 2.4 – оправя се с workaround…

  3. Vlado Says:

    При нас като поискахме screenshot и усерката ни прати монитора сниман с телефон /със светкавица/ :)

  4. ivancho Says:

    yovko, как се оправя проблема на 2.4 ?! Че май и аз съм на път да се върна на 2.2

  5. Николай Says:

    Pidgin 2.4.0-3 си работи при мен. А какво точно имаш предвид с интерфейса? За Visio-то ще е интересно да се разбере, пиши като изтестваш, че аз ползвам Dia, но картинките нещо не са ми на сърце. На мен не ми пречат де, но ако трябва да ги показваш на някой, трудно би се впечатлил :)

  6. Vasil Kolev Says:

    @Николай, при мен проблема е, че като тръгне да закача ICQ-то и да иска информация за всичките ми (около 300) контакти, flood-ва сървъра и той ме отрязва. Колкото до интерфейса – грам идея си нямам защо еди-кой-си is typing ми е долу и са махнали иконата от горе…

  7. Георги Чорбаджийски Says:

    Аз съм с 2.4 и icq-то ми работи, но интерфейса наистина са го омазали. Не може да се resize-ва прозореца за писане. доста псувни отнесоха покрай това.

  8. Vasil Kolev Says:

    @Георги, ми моите са 351 контакта в icq, просто виждам в pcap-а как сървъра реве на умряло “дай по-спокойно”…

Leave a Reply