2008-06-07 абе…

by Vasil Kolev

На моменти се чудя наистина ли е толкова зле ситуацията, или на мен ми се струва…
(btw, извън темата, някой да знае как точно се слагат бележки под линия в един блог? дайте някоя идея…)
(update: Благодаря на Георги Христозов, че ми спомена за wp-footnotes)

Преди малко си дочетох броя на Капитал ((а колко зор видях преди време да им дам пари, т.е. да се абонирам за електронното издание, няма да им навреди да си оправят бакиите)) и се зачудих, има ли нещо, дето да е свършила тая държава и то да е като хората?

Едно от малкото места, дето успява да свърши нещо приблизително прилично май е НАП, че хората сега не сравняват подаването на данъчни декларации с еднопосочно пътуване към Анадола с бака високооборотна грес под мишница. Дори и там, въпреки убийствения натиск да стане нещо (понеже без пари държавата ще вземе да умре) пак има проблеми. За останалата част страх да те хване, като почнеш да говориш…

Имаме си МВР, дето пази престъпността, а не ОТ престъпността. Правят опити за реформа, които са меко казано жалки, поне новия министър успява да звучи правилно ((може и някой ден да разберем например колко точно човека работят там)).

Имаме си ДАИТС, от които едно умно нещо не е излязло.

Имаме си хиляда министерства и агенции, дето работят като агенции за недвижими имоти.

Имаме парламент и правителство, които се опитват да намерят средата м/у това да се направят на реформатори и че се справят с корупцията като за пред Европейския съюз, и това да не си нарушат всичките далавери.

Имаме си БТК (за мен тя още си е държавна структура), дето пусна най-накрая ((след една средно голяма глоба, която вероятно им е сравнима с печалбата от ADSL клиентите за един месец)) достъп до ADSL инфраструктурата на други доставчици (което трябваше да стане преди бая години според приватизационния договор), на цени, при които човек се чуди точно де е смисъла. Може би единственото хубаво е, че така се подкрепя изграждането на алтернативни трасета.

Имаме си една София, в която транспортния проблем ще стане съвсем непоносим тоя септември, която се дави в мръсотия (добре, че понякога вали), строителството продължава да е трагична история (откъдето и да го погледнем – и къде строят, и как строят), и …

Ето за това всички тука пият – щото иначе почва да се задава въпроса “Абе, да му еба майката, аз какво правя все още тука?”, даже вече го няма въпроса “Аз мога ли или не мога на тях да им еба майката?”…

(малка добавка – а за образованието нищо не искам да кажа, не ми се псува истински)

Tags: , , , ,

6 Responses to “2008-06-07 абе…”

  1. Night Says:

    Бележки под линия – със звездички отдолу?
    Аз… искам да не коментирам. …….не пия …..не псувам, ..Ако унищожат и малкото останала природа #*$^@#^!(#**!!!

  2. Боян Куртев Says:

    Аз вече втора година съм абониран за електронното издание на Капитал и съм доволен. Хубаво е, че в петък получаваш “Първоначалния Капитал” т.е. само водещите заглавия накратко, а в събота още в малките часове на деня (но не винаги) е достъпна и електронната версия за сваляне. (Понеже живея в Австралия и ми е много удобно сутрин като стана да си пия кафето с вестника (лаптопа) пред мен. :)

    П.С.: Искам да използвам случая да благодаря на Васил за предоставените ведеоматериали от лекциите по мрежова сигурност. Много ще съм благодарен ако продължаваш така и за напред с качването на fresh content.

  3. Георги Христозов Says:

    Май търсиш това http://wordpress.org/extend/plugins/wp-footnotes/ :)

  4. Vasil Kolev Says:

    Бояне, аз в петък вечер вече мога да чета статиите на сайта (не знам как е в твоята времева зона де :) ).

    Георги – мерси, май точно това ми трябва, иначе почвам да слагам N нива на скоби…

  5. Боян Куртев Says:

    Тук в момента сме със 7 часа напред от БГ часова зона. Няма проблеми с четенето на статиите още в петъка. Имах в предвид, че понякога се забавят с качването на pdf версията…както днес например…срамота…още не са я качили… ;-)

  6. LordDoskias Says:

    Дюд, признай си – просто си търсиш извинение да пиеш ПО МНОГО :)

    ps/1 това дето одолу ти излиза аякс стайл какво пишеш много яко!

Leave a Reply