2008-06-08 напиване

by Vasil Kolev

(това е превод от написаното на ръка снощи в Апартамента)

Пак се пропивам:
Водка x3, 2x сок от бъз, един сок от ягода.

Съпротива.net – книга от български автор – Христо Карастоянов, хубава, приятна, накъсана (това май е модерния стил), за една лудница. Има и бая весели моменти, от типа “DOS”, помисли си Щирлиц, “Ти си DOS”, помисли си Мюлер.

Аз пия в Апартамента. Пропадна една уговорка и си се напивам тихичко. Взел съм си малко книги от Orange (където в момента работи Светла), за едната писах, другата е събрани неща на Солженицин, третата е The Fifth Elephant на Пратчет (в оригинал).

Разгледах им библиотеката (на Апартамента), има всякакви неща, дори някои съкровища (като “Името на розата”). Оказа се, че няма да е проблем да оставя един кашон книги.

(хубаво нещо е водката)

Докато бях в Orange, Светла ми остави координатите на централния им офис, според нея не би било проблем да се разпространяват през тях книги като тая на Букарски или на Тишо. Доколко Комитата или Тишо ще са навити – не знам, но все пак ще им дам координатите.
Или пък ще направим ИББ пазар за такива книги – неформален, да храним авторите, които харесваме.
(А Тишо е написал наистина хубава книга. С такова развитие след още няколко книги ще могат спокойно и да го превеждат :) ).

Трябва да се хвана да си поиграя с wireless-а, дето е тука, или най-накрая да си взема GPRS. Не че не обичам да пиша на ръка, но е ужасно((слабо казано е ужасно, все едно превеждам от китайски)) – не знам как ще го чета (определено ще го сканирам).

Мислех си с кой ми се пие (а след вчерашния post е ясно, че е ужасно важно да пия) и открих, че освен с Е., с която беше уговорката и която е болна (вероятно защото не пие достатъчно) и може би червото, с друг не ми се пие. Очевидно пак съм намразил хората, даже и с девойките тук не мога да се заговоря.
(Тук поне мога да се чете, особено като не си нося лаптопа)

Трябва да пратя на Е. малко неща на Букарски, имам чуството, че ще и хареса.

На моменти се усещам как бих искал да питам локалния шеф “Има ли някакъв технически проблем за решаване?” – те са с mac-ове, ама това само ще направи упражнението само по-забавно. Това дали е болест?
Изобщо, харесва ми да оправям проблеми, обичам тежките ситуации, когато за 20 минути трябва да се спаси положението, на моменти се чудя дали не ги привличам по някакъв начин. Имах няколко момента, в които се чудех дали не ги предизвиквам, та се хванах да проуча няколко проблема в дълбочина – изглежда, че не е така (въпреки че аз на себе си не вярвам и се проверявам по няколко пъти, ПАК не си вярвам).
(Да се отбележи хубавата червенокоса девойка от персонала)

Утре ще бъде теста дали нормалния ми алкохолизъм (т.е. напиване до два пъти на седмица) е проблем за невралгията. Ако е – ще има умъртвяване на нерви (и от двете страни, че се мести). Иначе причината е ясна – синузит, обикаля из носа ми и мести цялото нещо (а капките за нос са временно решение). А и има лимит на лютото, което мога да изям без да умра…
(колко ли мога да напиша на 1/3 чаша сок от бъз + водка?)

Като знам колко ми е трудно да пиша иначе, и колко лесно ми е, като пия, разбирам как е написан “Война и мир’. Добре, че помня, че ще трябва да го превеждам. (А това специално – и да го разчитам, понеже няма OCR, който да го разбере) ((то аз едвам се оправям)).

Остана въпроса – четвърта водка, или да се прибирам? Вкъщи ме чака нещастна половин бутилка, която не съм пипнал от 3 месеца, чак ми е гузно.

(определено ще съжалявам, че не си взех лаптопа, дано разчета това) ((да, наистина съжалявам))

——-
Четвърта водка. Ще си чета Солженицин.
——-

Отказвам да превеждам останалото :) Като завършек, да спомена само, че се прибрах по някакъв начин, майка ми ме е чула как пея между блоковете “Горда стара планина”, съквартирантката ме е чула как повръщам (звука бил като от давещо се коте) и така. Не бях се напивал от 16ти март, крайно време беше :)

Tags: , , ,

9 Responses to “2008-06-08 напиване”

  1. LordDoskias Says:

    Абе хубав човек си, ама ще е жалко да умреш от цироза – не мислиш ли? :>

    Явно е някакъв синдром – всички хора, които се занимават с компютри пишат отвратително грозно.

  2. васил Says:

    @doskias това е метод да избиеш мозъчни клетки и специялно тези отговарящи за нерви,напрежение,умора. Разбирай го като мозъчен рестарт всеяка вечер, на другия ден си перфе :) Само повече опит се изисква, за да избегнеш последващия махмурлук и неработоспособност. С времето не ти прави впечетление :)
    @maniax това има нови въведения тука :) интересно е – малко като preview на това каде пишеш. Само каде в момента пиша във формата за коментар и гледам output-а долу :) Разсейва! :)

  3. LordDoskias Says:

    Досега съм се напивал само 1 път до много тежко състояние и на следващия ден повръщах нещо жълто – може и жлъчка да е било (ама последния път преди това, когато драйфах усилено беше зелено – WTF?!?!) и изобщо не ми е ясно как може човек да е работоспособен след подобно фиаско?

  4. васил Says:

    @doskias готин..тренинг казах! :) Влез в ритъм :)
    П.П зеленето е било мента – мента с водка вероятно.. :)

  5. asktisho Says:

    Интересно ми е как между целия флъд от информация, емоции и алкохол, ти е останало време за литература… Казал съм аз, че подценяваме съвременния читател, ама те все не ми вярват, хех. Сок от бъз + водка? Nice ;)

    P.S

    Orange и другите книжарници разпространяват масова (предимно чуждестранна) литература на масовия, случаен читател. Българската литература, както става ясно, живее собствен живот. Аз лично държа всяко копие от бутиковия ми тираж да достигне до своя бутиков читател, който специално съм подбрал. Иначе рискуваме и на кученцето и на новия му стопанин да им е скучно. А това не трябва да се случва, нали?

  6. ceci_ Says:

    Хмм сок от бъз ли чух … това апартамента направо удари тавана :) Браво! Трябва да се иде.

  7. Алекс Букарски Says:

    Васил, знаеш кое е новото мото на героите од Сајберот?

    Тој што пие ќе умри, тој што не, уште побрзо.

    Поздрав, и прочитај уште некоја книга за мене во Алкохолната Библиотека.

    П.С. А после и со Червото може да наминеме и во една Печатница да се дотолчиме. (се надевам приближно така се изговара и на блгарски)

  8. Комитата Says:

    О, Алекс се е обадил а аз два дена не съм отварял блога ти. Прати ми на мейла координатите на госпожата и кажи ка най-лесно ще е да се свържа с нея.

  9. Комитата Says:

    всъщност на централния офис

Leave a Reply