2008-08-07

by Vasil Kolev

Оказа се, че тия дни са издали нова книжка на Пелевин – “Върколашки метаморфози” (“Священная Книга Оборотня” е оригиналното заглавие) – човека е написал … любовна история, но по свой начин. Страхотна книга, на моменти се налага да се спре и да се помисли много внимателно върху философията, която се обяснява вътре. Не настига по трудност “Чапаев и Пустота”, но това определено не пречи да се наслаждава човек на книгата.
(добре че беше това, че отдавна не бях чел сериозно на български)

Днес се разходих до The house of rising force, магазин за музикални инструменти, за да си търся бас. Имаше един комплект за начинаещи с precision бас и кубе, ама аз все пак поразпитах и в крайна сметка се оказа, че имат и fretless бас (т.е. такъв без прагчета), който като усещане и идея ми звучи като правилния инструмент… Основния проблем е, че е най-сложния за научаване и че професионално се използват доста рядко, та ще се чудя до утре дали да е това или някой нормален инструмент.

Tags: ,

8 Responses to “2008-08-07”

  1. vpv Says:

    Земи си бас с прагчета. Ще се измъчиш на фретлес, особено ако не си свирил на бас преди.

  2. turin Says:

    Ти си знаеш най-добре, ама що не си вземеш нещо, на което да се учиш. То има бая свирене, бая. Ако после все още те държи идеята за фретлес, може винаги да продадеш старата китара и да си вземеш. Примерно де.

  3. Николай Says:

    Така и така вече ти е късно да станеш виртуозен басист.. може да вземеш това което изглежда най-фашОн. ;-)

  4. Svuio Says:

    А где го тоя магазин, че и аз имам нужда от обновяване?

  5. Vasil Kolev Says:

    @Svuio, от ъгъла точно диагонално спрямо ЦУМ, дето е Булбанк тръгваш в посока извън центъра по Тодор Александров и е във втората пресечка в ляво :)

  6. velin Says:

    ти с ударните приключи, така ли :) тва, тарамбука, барабани.. ?

  7. Alex Stanev Says:

    Има една малко по-стара книжка на Пелевин “Empire V”, която по незнайни причини не е преведена на български. Ако си фен, може да се пробваш на руски от книжарницата на Сиела – неочаквано разбираемо е написана, дори и за беглите ми познания от до осми клас ;) Тук-таме, все пак, без речник не се минава…

  8. Орлин Says:

    бБезпраговия Бас може да те откаже от свиренето :) това е като да хванеш цигулка за първи път :). Да звука си заслужава , но и псувните няма да са малко. :) ако те кефи идеята си вземи , ако искаш да се научих да свириш вземи си с прагове turin е прав винаги можеш да си продадеш старата китара и да си купиш безпрагов :) УСПЕХ

Leave a Reply