2008-08-18 39.0

by Vasil Kolev

Да се прибереш с 39.0 температура (и да се чудиш цял ден що си толкова уморен) не е болест. Болест е да блогнеш за това.

Падна на 38.5/38.6, меря я на половин час, утре пак ще се ходи на лекар. Тва на нищо не прилича, за три седмици два пъти на антибиотик и квото-е-там още не е умряло.

Tags:

8 Responses to “2008-08-18 39.0”

  1. Ирина Марудина Says:

    И каква точно бактериална инфекция лекуваш с този антибиотик? Да предположа ли, че изобщо не ти е правена антибиограма, а просто си те тъпчат колкото да се каже, че те лекуват …

  2. iffi Says:

    Наистина, ако е вирус, не ти трябват антибиотици. Няма смисъл да се тъпчеш с тях.

  3. Божо Says:

    И да е вирус, след 3 седмици имунната му система е отишла на кино и всякаква бактерия може да го тръшне.
    Но както казва Ирина трябва антибиограма и по-сериозни изследвания.

  4. черво Says:

    Като знам какви широкоспектърни от последно поколение ги тъпче крокодиля, това требе е нещо или много резистентно, или въобще не е бактерия.
    За всеки случаи мо’е го подложат и на една кратка венозна терапийа с Vancomycin и още нещо де.

  5. Val Says:

    Какви са тия доктори при които ходиш ??? Отивай на изследвания.

  6. ecloga Says:

    Хмм, Владо Каравелов се оплаква, че цяла година ходи с 39 температура, има нещо гнило в нещата, които пускат от лабораториите.

  7. черво Says:

    Не е изключено скроци да има активна CMV и/или EBV инфекция. Много е весело, тръшкането е с месеци… След това човек/крокодил свиква :).

  8. Ирина Марудина Says:

    Ми той Крокодила явно така си ги е селекционирал бацилите в себе си чрез този чест прием на всякакви антибиотици, че скоро с нищо няма да може да ги утрепе … Преди ми се налагаше всеки път да се боря с докторката си на тема : “Ама за какво ми е? Може ли да не го пия все още? Нека изчакаме още 3-4 дни да видим дали няма да започна да се подобрявам…” Обаче след един масивен обрив вече самата тя не смее да ми предписва и сме много доволни една от друга ;)

Leave a Reply