2008-09-28 летя обратно

by Vasil Kolev

Така и така имам още около час и половина за самолета, да взема да си драсна впечатленията от Щатите.

Не бих могъл да живея тука. Просто ми е трудно да си го представя, нещата освен че са различни, на моменти направо не се траят… Спасяващо беше, че на конференцията имаше едно прилично количество изпаднали типове, с които може да се пие и общува (вкл. няколко, които пият повече от мен, т.е. аз не бях официалния алкохолик на събитието :) ).
(да, определено знам, че в България не е особено добре, и за това ще пиша отделно, само дето нещо в мене адски се радва, че се прибирам)

Самата конференция донякъде беше разочароваща. Очаквах много по-сериозни и интересни неща, а в крайна сметка много от нещата бяха sales презенетации с малко техническо съдържание. Знам ли, може би WTH и подобните са ме разглезили…
Също така се записваха само keynote-овете, на сайта нямаше информация как да се стигне и т.н., което би трябвало да се направи за всяка конференция, за която пътуват хора отдалече.
Като цяло – основно конференцията ми се видя като маркетингова и за новаци.

На следващото събитие, на което бяха (asterisk developer con) беше по-добре, включително успях да покажа един крив бъг на хората, които работят по chan_sip и би трябвало поне в 1.6 да го оправят. Имаше две групи хора – едните пишеха код и оправяха разни неща, другите чертаеха планове за разни невероятни неща. В крайна сметка за всяка от двете големи идеи – новото API и media negotiation оправянето – ще са им нужни по поне няколко години, особено при текущия начин, по който asterisk е писан.

В общи линии добре, че си говорих директно с разни ценни хора като Крис Туули, Уле Йохансен, Крис Килхофнер (тоя, дето пие със сигурност повече от мене), Damin, хората от code zone т.н. и пих с тях, това беше най-готината част.

(и btw параноята си казва своето, успявам да мина всеки път през металните детектори, без да свирнат :) )

Tags: ,

11 Responses to “2008-09-28 летя обратно”

  1. me Says:

    като ти чета блога, срещам доста пъти да казваш, че ще коментираш дадено нещо някой друг път по-нататък, но това така и не става. в случая ме интересува относно впечатленията ти от САЩ, защо не искаш да живееш там, какъв е проблема в БГ, изводи и все пак нещо като мнение, убеждение и т.н. за това къде си мислиш, че ако живееш, ще ти бъде хубаво, комфортно, ще бъдеш щастлив и т.н.

  2. Vasil Kolev Says:

    @me, ми не пиша, щото няма време :) За България – ще напиша като си отспя, за щатите съм го написал, а къде искам да живея – идея си нямам :)

  3. cx Says:

    Абе важното е че сте пили, туйто :D

  4. velin Says:

    в лондон ?

  5. Апостол Апостолов Says:

    В България е много, много добре! Най- лесно се живее в България, България е най- евтината страна в Европа. Глуповатите Българи са много богати, защото притежават недвижимости за стотици хиляди долара, но тъй като са глуповати, те не могат да разберат това.

  6. gog Says:

    миналата година бях за 1 месец командировка в Канада
    какво да кажа… кафето слабо, пиенето скъпо, на третия ден вече се чувствах все едно съм живял там 1 година, направо бях изпаднал в депресия
    как ми липсваше блъсканицата, мизерията и гадните хора от БГ

    факти
    цената на храната в магазите е сравнима с цените в БГ
    някои неща по-скъпи, някои по-евтини (значително)
    всички карат като роботи – заради автоматичните скорости и стриктното ограничение на скороста – например тръгваме 10 коли от светофара и се движим с такава дистанция както сме тръгнали и си се движим в пакет; на ляв завой левите коли дръпват напред, на следващия десен, десните коли ги застигат и пак всичко се изравнява на по 1-2м

  7. черво Says:

    БГ смуче лайна като кола-медарка. Най-западналата държава в Европа…

  8. Baluan Says:

    @Апостол Апостолов – как бе ? Някои разбират, па строят ли строят, продават ли продават. Я виж само какви “приказни планински палати”, какви “чудни крайморски конаци” са вдигнали! И още сакат. Лесно да има, от Крапец до Резово крайморска вилна алея ще направят. Глупав бил българинът, не разбирал колко струвал … де да беше. Хвала ли да му е ?

  9. Peter Rabbitson Says:

    @vasil:

    Присъединявам се към me. Само разпалиш апетита, с едно изречение че в щатите не се живее, и дотам. Би било супер да напишеш два абзаца кои са тези неща дето “не се траят”.

  10. boryana Says:

    абе да забеляза странно засилени проверки по летищата? или само аз им изглеждам съмнителна… и на двете трансферни летища вчера, ме претърсваха все едно съм **** **** ****, пък аз си изглеждам доста миловидно

  11. Vasil Kolev Says:

    @Boryana, ми точно това е – кой иска да опипва изпаднал дългокос тип с набола брада и крив поглед ?:) Не съм видял нищо засилено, честно казано.

Leave a Reply