2009-02-06 седмица и половина

by Vasil Kolev

Забравих да пиша направо, та едно по едно…

Добре, че не почнах с първата книга на Амос Оз, която издадоха на български. “История за любов и мрак” ми се видя скучна, “Познание за жена” се оказа добра, но не достига това колко е добра “Черната кутия”. По тая логика следващата, която издадат, ще е още по-добра :)
(продължавам да дъвча “Комуналният капитализъм”, доста интересна книга)

В сряда направихме много весело ИББ, на което се насмуках прилично. Полезно се отразява :)

Преди нова година си взех нов телефон – Samsung D780 (както казват хората, и сам сунгът е сунг), който може да работи с две sim карти. Обещах на няколко човека да си разкажа впечатленията, та ето ги и тях … Телефонът е малко по-голям от нормалното и балансът му е странен (т.е. като го държа с една ръка, ми е леко неудобен на пръстите като го unlock-вам), но не тежи много. Интерфейсът за нормалните неща като звънене е много удобен, изобщо двете карти са много добре интегрирани в цялата работа. На нещата, които не ползвам (като music player-а) интерфейсът е леко крив, и пращането на нечий телефон по sms (както и донякъде пращането на sms-и) е странно, но се свиква (все пак съм живял на siemens-и няколко години). Не прави странни проблеми, и с малко играчка си пресипах останалите телефонни номера в него. Голям плюс му е, че мога да го зареждам от USB-то. Оказа се, че и издържа на удар, въпреки че е пластмасов.
(накратко – става).

Почнал съм да пия кафе сутрин преди работа. Гадна история, ама помага да стана и да не съм зомбясал половината ден.

Почнах да гледам House M.D., и имам да напиша нещо по темата колко отвратителна работа е докторстването и дебъгването на медицински проблеми, но ще почака да си го изчистя в главата.

Tags: , ,

12 Responses to “2009-02-06 седмица и половина”

  1. m1l3n Says:

    Абе човек, как може да насмукването да се отрази полезно, направо ти си чудя. Както се казва в една тъпа реклама: “Ти си машина човече”. Аз снощи съм се напил , както установих тази сутрин и сега едва ходя и главата ми ще се пръсне. Ебаси!

  2. ImPRESSed Says:

    Дебъгване на медицински проблеми!? :) Иначе честито за телефона.

  3. Виерко Says:

    Това ще е интересно, предполагам. За докторстването, де, Хаус ни е ясен. :-)

  4. Vasil Kolev Says:

    @m1l3n, ми лесно е – аз така си прочиствам главата и на другия ден като се поосвестя всичко си е наред :) Всичките проблеми можеш да ги видиш малко по-отдалече и да разбреш, че не са толкова страшни например :)

  5. Loxs Says:

    Мда, то затова лекарите ставаме програмисти накрая… далеч по приятно е да се решават машинни проблеми. Машините никога не се оплакват като им кажеш да си вземат рекурсията с пълно изчерпване. Даже и на прекомпилация на цялата система са навити от време на време. А и като сменяш хардуера не бъркаш в смес от кръв, слуз и чревно съдържино. Пък и шансовете да влезеш в затвора заради някой бракуван компютър са почти нулеви.

  6. Stefan Lekov /Arcopix/ Says:

    Аха, ясно защо ме юркаш още още сутринта…

    (Мразя БДС кирилицата…)

  7. teh Says:

    @Stefan: Кирилицата си е една. БДС в случая е подредба.

    Телефоните са Nokia.

  8. Vasil Kolev Says:

    @teh, обади се, като намериш телефон на nokia с 2 сим карти.

  9. teh Says:

    Няма за съжаление, и за това не ползвам телефон с 2 карти. Абе колкото по малко телефони и карти толкова по добре. Ако нямам нито един мобилен телефон ще се чувствам най-добре май. За съжаление е рано за такава стъпка.

  10. freax Says:

    Две години и повече ползвах дуал сим телефони и въобще не съм доволен

    1-во Батериите не държат колкото ми се иска. На всеки два дни на зарядно.
    2-ро Ако си с два телефона и на единия умре батерията, винаги можеш да звъннеш от другия. Тука такъв вариант няма. Умира апарата, умират и двата сима.
    3-то От време на време се чува едно гадно ехо.

    За това си купих 3 нокии по 70 лева и забравям за зареждане.

  11. Vasil Kolev Says:

    @freax, ами кой точно телефон си ползвал :) Ехото определено зависи от самия телефон, не от това,ч е има две карти, за батерията – тоя държи по 4-5 дни съвсем спокойно (ако беше повече, щях да забравям да го зареждам), а за двата телефона – старите ми стоят в раницата за всеки случай, ако успея да счупя тоя :)

  12. joe Says:

    Аз се замислям все по-сериозно дали да не пробвам някое блекбериподобно с wifi. Но много малки ми се виждат тези клавиатури и екранчета :( Пък и за тея пари може да си вземеш някой от ултралеките евтини лаптопи. Не знам, може би ще почакам докато gprs/hdspa достъпа до интернет го “паднат” операторите, и тогава може би ще си заслужава.

Leave a Reply