HAR2009 – предварително

by Vasil Kolev

Идва време за ходене до Холандия …

Малко предистория – на всеки 4 години някъде в Холандия се организира голямо компютърджийско събиране, някъде на окрито, на палатки. Има си net, ток, нормални тоалетни, бани (и хотели наблизо :) ), много добри лекции, интересни хора за запознаване и нови и странни технологии и hack-ове.

Предното такова събитие се казваше WhatTheHack (WTH), за което съм писал в блога по онова време (прескочете по-скорошните няколко статии). На стария сайт има списък с лекциите и какво може да се очаква :)

Текущият сайт на събитието е har2009.org, но интересната част се случва в wiki-то, където има FAQ, може да се запишете за доброволец за нещо и т.н.. Очаква се програмата да стане ясна през юни, а дотогава ние спокойно може да се приготвим за път :)
(за подготовка и т.н. мисля да пиша допълнително, то ще има подробности и на сайта).

Събитието е от 13 до 16ти август.

Въпросът е – колко желаещи ще има от тук, може да направя една страница в wiki-то за отбелязване, най-малкото да се губим заедно, като отиваме натам :) Има два варианта, да се иде само за събитието или да се иде 4 дни по-рано и да се върнем 4 дни по-късно, за да участваме в сглобяването на нещата и после в разчистването. Пътят е със самолет (освен ако няма болни оптимисти да шофират до там) и малко с влак, повече подробности има по сайта.

Та така :) Въпроси, желаещи?

Tags: ,

14 Responses to “HAR2009 – предварително”

  1. Иво Says:

    155E най-евтините билети? Не че съм скръндза ама тия малко свиркат.

  2. Night Says:

    Най-евтин с коя компания?
    Доколкото съм запозната (обаче не ми е особено прясна информацията) с автобус ще е горе-долу пак толкова, но не е толкова кратко…

  3. LordDoskias Says:

    Колко горе долу ще излезе цялото нещо пътя в двете посоки + евентуални разходи там? 2-3к EU?

  4. Vasil Kolev Says:

    (155 е в момента билета за вход там)

    @Иво, всъщност е евтин, повечето такива събития са по 400 евро и на горе, на сайта са си го написали.

    @Night, самолетния билет също е някъде толкова.

    @LordDoskias, според мен в 1K съвсем спокойно можеш да се събереш, даже и в по-малко – аз преди 4 години в по-малко се събрах, заедно с купуването на малко екипировка :)

  5. Vasil Kolev Says:

    … всъщност, да съм точен, събрах се в 750 евро някъде, парите от един проект, дето бях завършил две-три седмици преди това :)

  6. zero-dev Says:

    Аз вече съм решил, че ще ходя. До 2-3 седмици мисля да си взема билет.

  7. nin Says:

    Преди време търсеше книга, която да ти помодобри мисленето при решаването на компютърните ти проблеми. Мързи ми да дам линк към записа ти.
    Виж какво намерих.
    http://www.amazon.com/Beautiful-Code-Leading-Programmers-Practice/dp/0596510047/ref=pd_ys_ir_all_19?pf_rd_p=258372101&pf_rd_s=center-1&pf_rd_t=1501&pf_rd_i=list&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1NMNEJSGA5P6YE34ET5Q

    Сори че тук давам коментар, но както виждаш ме мързи.

  8. Heth Says:

    I’m in.

    —–
    No cyrillic symbols found:
    ц?!

  9. petko Says:

    Звучи страхотно- Count me in!

  10. Венски Says:

    Аз още разсъждавам по темата, но ако вземем под внимание вероятността по това време да съм в този край на света идва въпроса “Защо пък не?”. Надявам се до седмица да имам яснота по темата :)

  11. chirvo Says:

    а

    i malko poveche informacija. subitieto shte e veliko, poslednoto za desetiletieto, zaedno sus CCC kongresa prez dekemvri. struva si da se hodi na takiva meroprijatija. samoletnite bileti sa okolo EUR190 v momenta, shte stanat dovolno po-skupi samo sled njakolko meseca, taka che kupuvajte. bileta za vhoda mozhe i da e poveche dori na samoto subitie (chetoh, che na mjasto se ochakvat bileti ot po EUR200-300). az si zakupih veche moja, budete razumni i si kupete vashite o’vreme. po-dobre si vzemete bileti ot sega. lichno az ne vi preporuchvam da hodite do NL s avtobus (a hodja tam dostatuchno chesto).

    ochakva se tipichno holandsko vreme, shte vali dovolno, budete gotovi (da se nadjavame, che njama da vali tolkova, kolkoto valja na WTH). lekciite, kakto vinagi, shte budat chudesni i na nivo.

    krokodila misli, che shte se zagubim njakude po putja sled letishte Schiphol, no znam dobre garite do tam. na samija camping ground Paasheuvel ne sum hodil, no moga da si predstavja kakvo e (snoshti stana jasno zashto e paas i zashto e heuvel). mozhe bi shte sum v NL za okolo sedmica prez May, shte se probvam da otida i da vidja lichno za kakvo ide rech, kakto i (krokodile!) shte probvam da se sreshtna s nashite hora tam.

    za sega – tova.

  12. chirvo Says:

    а

    kolkoto do parite – okolo EUR1000 shte sa predostatuchni.

  13. zero-dev Says:

    Разбира се, оказа се, че няма да мога.

  14. Белко Says:

    трима сме, с вас или без вас, пак сме там.

Leave a Reply