2009-03-09

by Vasil Kolev

Няколко човека ми направиха забележка, че не съм писал от бая време. Така като гледам – около две седмици почти нищо (като изключим измрънкването за facebook).

Като за начало – МНОГО работа. Занимавам се с електронни разплащания (господ да ни е на помощ, дето се опитваме да ползваме български credit card процесори, никой не го е правил досега като за нашия случай и направо страх може да те хване. Да не говорим какво договори видях, никой нормален човек не би ги подписал.), SIP SIMPLE (който е всичко друго, но не и лесен, тяхната мила родна), изкопаване на изгубени документи от бюра, дето са като слонско гробище (т.е. дотам изпълзяват документите, за да умрат) и кило други неща, които май не искам да си спомням…
(сериозно, никой ли в тая държава не е развивал бизнес, който да продава на чужденци с кредитни карти нещо, тва на нищо не прилича… втора седмица си говоря с разните хора, дето предлагат такива услуги и е направо страшно. Отказах се да говоря с банките вече, те са идиоти).
(сериозно, кой с целия си акъл пише в договора “нямам право да приемам транзакции от откраднати кредитни карти”. Аз откъде да знам кои са откраднатите бе, идиоти, да нямам модул за хвърляне на боб?)

По случая в неделя спах 12 часа…

Напредвам със свиренето на Schism на баса. От “грам идея си нямам как може да стане” стигнах до “свиря малко, части, некадърно до побъркване”. Ако Tool ме чуят, ще ми счупят ръцете…
(а днес Vorbe (който ми е колега) си взе starter kit, само че с нормална електрическа китара. В момента се мисли кой от колегите ще си вземе барабани, червото ще е вокалист)
(Също така оценявам колко глупаво е при моето ниво на некадърност да се опитвам да свиря нещо толкова сложно. Да си прост не е малка работа.)

Не ми остава време за четене (от мързел и от играене, сега пък на Dune2000. Накрая ще я изтрия и нея и останалите и ще им тегля една майна.).

Мога да се похваля и с още малко приети patch-ове в opensips, да видим дали ще им оправям и database pool-а, след като release-нат 1.5..

Tags: , ,

9 Responses to “2009-03-09”

  1. Michel Says:

    Хехе, блогът ти се пораздвижи малко, а?…

    Май хората като се претоварят с работа и първото нещо, дето пострадва, е присъствието в собствение им блог… ;-)

  2. Георги Т Says:

    кой нормален бизнес, който би могъл да си позволи друг вариант, би приемал кредитни карти с български процесор?

  3. Владо Георгиев Says:

    @Васил: Като нямаш модул за хвърляне на боб, напиши си го, хихихи ;)
    Това на майтап. А иначе много се учудих на този уеб-сайт с табулатурите за бас-китара – на мен ми е много по-удобно музиката да е написана с ноти (ама с букви – А, Е, и т.н.), не с позиции.

  4. Vasil Kolev Says:

    @Георги Т, почвам и аз да се чудя. Проблемът е, че от счетоводна гледна точка така е далеч по-удобно, вместо да правиш странни траншове от извън България и да обясняваш произход на парите и т.н., както и че в крайна сметка идват по-бързо (след нормалния 5-7 дневен срок на clear-ване на транзакциите).

    @Владо Георгиев, аз съм донякъде музикален инвалид, по-лесно ми е да броя прагове по баса, отколкото да се чудя коя нота къде е :)

  5. Буги Says:

    Каква е целта на това с кредитните карти, може да помогна?

  6. Георги Т Says:

    Сигурно е по-лесно, но си представям (при по-големи обороти), колко много пари се наливат в нечий джоб.

  7. Vasil Kolev Says:

    @Георги Т, то това вече си е въпрос на пазарене, а поне в България като са по-малки, е по-лесно да се пазариш и да си поискаш достатъчно ниски такси и проценти.

    @Буги, ми не знам как можеш да помогнеш :) Целта е да си продваваме софтуера online, просто сменяме credit card processor-а :)

  8. Brave Unix Operator Says:

    Мога да предложа тарамбуки, диджериду и дайре вместо барабани. Репетициите може да ги правим на езерцето на БПС – на който не му издържат нервите може да се дави или да се нареди в редичка пред някоя от наличните резачки – на Червото или твоята по избор.

  9. Станислав Says:

    Прати ми един мейл, може да измислим нещо за приемането на плащанията.

Leave a Reply