2009-03-22

by Vasil Kolev

Имам чувството, че през събота и неделя съм друг човек. През седмицата главата ми е пълна с всякакви работни неща – архитектура/топология (хм, вероятно и двата термина са грешни за тоя случай) на няколко системи, адреси, неща, които има да се вършат, висящи проблеми и т.н., а като дойде събота проспивам целия ден и ако реша да пиша нещо по въпроса, в главата ми се вижда само една тотална мъгла.
(а тази събота беше още по-зле, понеже ме вдигнаха по тревога за годишното събиране на ФОП, понеже бях забравил (а в четвъртък специално си бях спомнил))

Утре ще стана, ще си направя едно (гадно, горчиво, горещо, разтворимо, гадна емулация на) кафе и още докато се къпя и пътувам към офиса ще съм си прелял всичките неща в главата. Чудя се дали един ден няма да засече нещо и да се озова на работа с празна глава и никаква идея къде съм и кой съм. Другия вариант – да изкарам и weekend-а в работа – вече съм го правил, не се умира :)

Иначе в последно време почивните ми дни са изпълнени със средно безсмислени дейности. Гледам филми (открих, че имало 10 нови епизода на Robot Chicken например, гледах Watchmen (добре са го направили), A fish called Wanda (приятно филмче)) и продължавам да играя Dune2000 (изкарах го с атреидите, към края съм с харконите). Започнах и да гледам Jekyll на Steven Moffat (поне първия епизод е прекрасен, да видим нататъка), което е донякъде и причината за по-горните размисли :). Купчината книги само расте.
(то така и така почивните дни за друго не стават, при всеки опит за по-голямо натоварване ми се стоварва цялата умора от седмицата)

Дадох няколко дни почивка на баса, той да не страда от моята некадърност, а на мен да ми позарастнат пръстите. Така и така като не са протъркани звуча (малко) по-добре.

Tags: ,

One Response to “2009-03-22”

  1. Bunny Says:

    Съботите и неделите тепърва ще стават интересни с топлото време! :)

    Аз днес преоткрих уюта на библиотеката на НБУ в почивен ден.
    Зарадвах, че чувството все още ми е приятно, защото ми престоят съботи и неделя там с близко бъдеще…

Leave a Reply