2009-06-15 рамо

by Vasil Kolev

И така…

Преди два дни си бях извадил ръката за пореден път, и тая сутрин в един момент открих как не мога да си я вдигам. Помислих си, че се е извадила наполовина, но опитът за наместване не помогна, та се занесох до близката поликлиника, където един рентген показа, че кокалите ми са съвсем на място. Вариантите са да се е скъсало още нещо, което в общи линии значи, че няма спасение и ще ме режат. Следва ехограф, ЯМР (ще трябва да се видя с личния лекар), клане и вероятно при ходенето в Холандия ще ползвам някой за роб :)

Крива история в общи линии – мога да пиша с две ръце на клавиатурата, ако си наместя лявата с дясната, със сигурност няма да мога да свиря (освен ако не измисля вариант за връзване на ръката за грифа) и още не съм измислил как ще спя (щото по принцип спя на лявата страна). Ще си вземе един болнични, ама вероятно пак ще върша по някаква работа.

Tags:

18 Responses to “2009-06-15 рамо”

 1. velin Says:

  ужас. как ще изпълняваш танца на пияниа сакат крокодил сега ? Oh, wait..

 2. Минувач Says:

  Ако можеш да я мърдаш напред-назад пробвай да мастурбираш с нея :D Добра идея е :D

 3. фоо Says:

  и да не може да я мърда, не е проблем. ще му подарим вибратор — със здравата ръка го пъха, и от там той всичко сам прави

 4. Експерт Says:

  … а още по-яко е да седнеш върху дланта си за 4-5 минути, докато изтръпне добре. След това докато мастурбираш, не я чувстваш като своя :D Успех!:D

 5. Vasil Kolev Says:

  Хора, спокойно. Аз тия работи така и така ги правя с дясната ръка, че лявата не е достатъчно силна :)

 6. Васил Says:

  # Експерт Says:
  June 15th, 2009 at 19:58

  … а още по-яко е да седнеш върху дланта си за 4-5 минути, докато изтръпне добре. След това докато мастурбираш, не я чувстваш като своя :D Успех!:D

  Gone sixty seconds?

 7. Габо Says:

  Явно повлиян от гореописаната простотия, и прочитайки заглавието на темата, в мен детски спомен мой, от преди 30+ години, който се въплати в песента “Ramo Ramo, Druze Moj “, майсторски изпълнявана от Slobodan Ilic
  http://www.youtube.com/watch?v=5mpgcm2FAag
  Но по същество – за изкълчената ръка/рамо/крак/ (не знех че куркудилилте имат рамена), та значи тази ти злополука, най-вероятно се дължи на факта, че пусна твой мануални произведения в общото блато, наречено Интернет.
  Някоя подла душа се е изнервила и най-вероятно те е ‘урочасала’ /виж тема, сериозно засегната в http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=365177.0/, един от най-авторитетните форуми Българското Интернет пространство (ако не го следиш, разбира се)
  ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ПОСЛЕДНИЯ ЛИНК ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ХОРА (мъже) СЪС СЛАБИ НЕРВИ, щото за последствията няма да отговарям :)

 8. LeeAnn Says:

  Васко, нищо не се е скъсало, но има вариант да се е прищипал нерв.
  малко покой и ще ти мине.
  в такива ситуации, в които ти се струва извадена и не можеш да я движиш, а не е извадена, на мен ми помага лягането на пода – на твърдо и равно и отпускаш хубаво раменете. След 2-3 мин ще се е наместила …

  (извинявам се на останалите, че някак не можах да ви влезна в тона, ама какво да се прави …. ;)

 9. teh Says:

  На десняците лявата ръка нема достатъчно обороти :-)

 10. Иван Says:

  Невралгията ти също ли е от лявата страна?
  Доколкото разбирам от описанието, имаш сетивност и можеш да движиш долната част на лявата си ръка, но не можеш да я движеш в рамото.

 11. Vasil Kolev Says:

  @Иван, невралгията па е от дясната, спането беше сложно известно време :)

  Ситуацията се подобрява де, ще напиша нещо по въпроса тия дни.

 12. йое Says:

  @Gabo: Мерси за интересния линк! Чета го от 45 минути и само през 4-5 минути се смея истерично..

 13. Виерко Says:

  То нищо не се е скъсало, ала му се иска да се е скъсало, да е станало нещо ужасно, да му направят скенер (дори и ЯМР!) да го вкарат за операция и да го “режат”. :-)

 14. Vasil Kolev Says:

  @Виерко, не е вярно! Искам да ме вкарат пак в ядрено-магнитния резонанс просто, машината ужасно кефи :) Ще видя някой път дали не може да се запишат звуците от нея :)

 15. Виерко Says:

  Ех, само ако PET скенерите в България работеха.

 16. Nick Says:

  maniax, къде си правиш ЯМР. С направление или без, и ако е без на какви пари възлиза, че може да ми се наложи и аз да ходя…

 17. Vasil Kolev Says:

  @Nick, в Токуда си го направих, без направление, възлезе на 250 лв без контраста (какъвто не ми слагаха). Чакането е поне една седмица, зависи в какъв период се уцелиш. Машината направо радва душата, само да не си клаустрофобичен :)

 18. Nick Says:

  Скъсани глезенни връзки преди време, но крака ми все още не е наред, та мисля да си направя и да се консултирам с някой специалист. Така че и на мен няма да ми трябва контраст, доколкото съм запознат. Мерси за инфото и бързо оздравяване!

Leave a Reply