2009-07-07

by Vasil Kolev

Взех си най-накрая самолетния билет за HAR2009 – летя на 8 август, връщам се на 20ти. Следва купуване на палатка, шалте и изравяне на списъка с неща, дето си бяхме направили предния път.
(странно, няма го в блога. кой-знае къде е забутан проклетия файл)
Който друг мисли да идва, може да се запише във wiki-то там и да каже с кои полети и т.н. е, може да се движим в пакет (твърди се, че било по-приятно да се губиш с компания).

Преборих нечовешки глупав проблем, имаше да се подкарва asterisk зад някаква странна връзка, машината трябваше да си взима адреса по dhcp и с него вземаше и MTU 576. Всичко би било добре, ако малоумното устройство от другата страна се усещаше да ми фрагментира правилно (или ИЗОБЩО) пакетите. В крайна сметка набиването на ръка да не слуша за interface-mtu свърши прекрасна работа. АМАН от кретенизми.

Днес живях на две супи (нахапах си езика около един припадък вчера). Определено бяха вкусни (след като не бях ял от предния ден), ама не са точно храна… До два дни обаче проблема ще изчезне и ще се навакса.

А дъждът дава възможност за слушане на всякакви неща, които иначе не биха пасвали на времето, като в случая изпълнение на пиано на Hungarian rhapsody no.2 на Liszt (която много от вас би трябвало да знаят от Том и Джери :) ).

Tags: , , ,

5 Responses to “2009-07-07”

  1. LordDoskias Says:

    Това 576 мяза на някакъв допотопен dial-up о_О

  2. К I Says:

    Вчера бурята ме хвана в “окото” си… Беше страхотно да вървя в “квадрата” между четирите най-високи блока в квартала и буквално ОКОЛО мен да се разреждат приятно количество киловолти. Как нямах в тоя момент ‘Ride the lightning’ на MetallicA :)

  3. freax Says:

    http://www.bu-do.org/bu-do/Protektori/Protektori13.html

    Сериозно!

  4. Vasil Kolev Says:

    @freax, има сериозен шанс това да го глътна…

  5. freax Says:

    Абсурд! По-скоро ще го изплюеш, отколкото да го глътнеш (бая е голямо)! Като се усетиш, че ти става лошо и го лапаш. Хем ще си спестиш гадното хапане на езика, хем ще спасиш евентуално и някой друг зъб.

    П.С В съзнанието ми тази дискусия тотално се опорочи.

Leave a Reply