2009-08-13

by Vasil Kolev

Първи събитиен ден.

Нищо не се чупи сериозно, от скука обикалям от време на време да дебъгвам user-ски проблеми. От списъка лекции днес няма чак толкова интересни, ходих на една на security човека на XS4ALL (която беше доста забавна), вечерта се колебая между няколко варианта. Утре има сериозен списък интересни лекции, ще се мисли кое къде.

Пуснаха локалната GSM мрежа, закачил съм се за нея с едната си карта. В общи линии се прави следното – опитва се човек да се закачи за NL 42 (или 204 42, както се вижда в разни телефони), получавате един SMS с разни данни за регистриране в един web, след което след няколко минути може пак да се регистрирате в мрежата и тя си работи. Поради разни законови пречки не може да бъде закачена към някоя друга мрежа (а и в момента нямат кода, който да вади audio от мрежата). Ползват OpenBSC, а не OpenBTS, което е цялостна реализация с GNUradio, но май се очаква и OpenBTS хората да се появят по някое време.

Пристигна ми резервната завивка (Мариян се появи вчера), което доста улесни спането. Пристигането на Мариян също така включваше и докарване на литър-два ракия (мноооого ароматна и приятна), чието пиене прерастна в размяна на твърд алкохол с поляците. Сутринта половината NOC гледаше накриво :)
(определено и се спа по-лесно)

Днес още не е валяло.

Tags: ,

2 Responses to “2009-08-13”

  1. backtolife Says:

    Покажи малко снимки :):):):)

  2. K I Says:

    На мен ми е крайно интересно г-н Камински какво е набарал тоз път. Х.509 хмммм :)

Leave a Reply