2009-08-29

by Vasil Kolev

(Korai Orom имали албум от 2009, че и доста добре звучи).

Нещо съм се бъгнал. Най-добре се усети в Холандия, в друга среда – твърде много се дразня от хората и от общуването с повечето от тях (има хора, с които не се дразня да общувам, но са малко и не винаги е така). Преди по-малко ми пречеше и намирах начини да се справям, сега обаче се усещам как на моменти и трия разни хора от това, което чета (блогове, twatter и т.н.), просто щото ми лази по нервите как пишат (или, в случая на Еленко – щото си изтърва коментарите в RSS-а и тва преля чашата). Усещам как ме дразни и като чувам нечий чужд разговор (преди можех да не ги слушам), или като почнат да се говорят глупости (което в офиса се случва прилично често).

(И преди някой да ме е попитал какво правя на ИББ – там е лесно да не чуваш другите (заради шума), да си говориш основно с човека, дето ти е интересен и да си тръгнеш когато си искаш. Доста помага.)
(на теория може да се каже, че това е някакъв вид депресия, особено както и нямам голямо желание да пия. Не виждам това с какво променя нещата)

Хубавото е, че успявам да си намирам занимания – стигнах до средата на Dust of Dreams (все повече се убеждавам, че бях прав да почна да чета Ериксън в оригинал, колкото и да е добър преводача, не може да го стигне) и се намира достатъчно работа за вършене (в понеделник например ме чака писане на малко php код, което по принцип мразя, но па ще е някакво разнообразие).
(намерих и бъг в начина, по който се опитвам да свиря разни неща на tool, ама вероятно решението ще иска някаква генерална промяна на това как държа баса)
(а Стивънсън ще издава книга чак 2011. Да видим дали поне The Crippled God (пак на Ериксън) няма да излезе догодина.)

Нещо и съм се отказал да налитам на девойки, понеже до тук историята показва, че това, което ме привлича в тях (и е валидно за май почти всички, с които съм се занимавал) е това, че имат някакъв проблем (или нещо друго интересно) за дебъгване. Това може и да е интересно, но е и адски изтощаващо… А съм почти убеден в това, че няма жена, която да е нормална, само такива, които не познавам достатъчно.
(някой ми каза, че просто съм имал способността да стигна до най-мрачните дълбини на хората, за това съм откривал такива неща. Не е вярно – те хората сами си ги показват, стига да има кой да слуша)
(ако това се струва обидно на някои хора – няма какво да се направи, така и не се научих да лъжа :) (е, или поне не както трябва) )

In other news, ще се прави OpenFest и аз най-вероятно няма да говоря там – нямам тема за лекция, а единственото нещо, което ми хрумва, е подкарване на voice/IM/presence система с opensips и т.н., за което трябва да се съгласи фирмата първо (иначе ще е полезно, ще мога да систематизирам цялото нещо в няколко схеми, кое, как, защо, ще улесни живота на бая други хора). Ще ми отнеме поне една седмица да си напиша лекцията, а не знам откъде ще я изкопая, при текущите планове за действие.

Tags: , , ,

25 Responses to “2009-08-29”

  1. ss7 Says:

    “няма жена, която да е нормална”

    Няма нужда от “почти” :) , аз досега нормална не съм срещал . Повечето изглеждат нормални, ама като се задълбочи човек ….. :)

  2. Марио Пешев Says:

    Откакто спрях пиенето, констатирам само и единствено проблеми: здравословни, ментални и мотивационни :) Още повече комуникационни – на по чаша (бутилка) хората са ми по-малко неприятни сякаш.

  3. backtolife Says:

    maniaX тая софийска болест, с неможенето да търпиш никой около себе си да не се пренася и на морето? Защото ми е много познати това всичко и всички да те дразнят.
    За жените – същата история, но не се отказвай от тях ;).
    За OpenFest-а се надяваме да чуем и теб там ;).

  4. denica Says:

    …или жените ти налитат, защото ти имаш проблем?
    и впрочем какво значи “нормални” ?
    нормално е всичко,преди да стане интересно…

  5. Vasil Kolev Says:

    @denica, отдавна не се е случвало да ми налитат жени… А “нормални” по моята дефиниция е такива, че да не смятам, че имат сериозна нужда от психиатрична или подобна помощ.

  6. Георги Даракиев Says:

    Първият абзац – 100% важи и за мен. За сега подтискам естествените си реакции, колкото мога, в името на световния мир, но до кога ли…

  7. Morwen Says:

    Маниаксе, не само нормални жени, и нормални хора няма. Въпроса е да улучите съвместими форми на лудост.
    Що се отнася до това, че те привличали жени с проблеми… нищо чудно да е вярно. Обаче можеш да спечелиш само изгубените, другите вече ги е спечелил светът (знам какво искам да кажа с това, но не знам защо не мога да го формулирам по-човешки).
    А и ако намериш жена без проблеми, най-вероятно ще се окаже, че тя си има проблеми всъщност, но не вижда по-далеч от носа си. Та може би просто не си падаш по прости…

  8. Violeta Says:

    На тези, които се разпознават в първия абзац – това е типично за хората с изключително висок интелект. Ако сте от тях, тогава няма нищо притеснително.

  9. Vasil Kolev Says:

    @Violeta, това са глупости. Аз съм се проверявал, изкарвам 121 на теста на интелигентност, спокойно мога да кажа че не съм с изключително висок интелект. Интелекта и антисоциалността може да се срещат заедно, ама едното не винаги е следствие от другото :)

  10. freax Says:

    ОМФГ, що решихте, че е интелигентен?

  11. Георги Даракиев Says:

    @Vasil, мисля, че Violeta се обърна към мен. Явно ме познава.

  12. lorddoskias Says:

    Maniax – docs.ludost ми плющи форбидън – а съм от .бг мрежа. 94.156.24.0/21 – може ли да се направи нещо по въпроса?

  13. ky4ka Says:

    А мобе би налиташ на жени, които имат проблеми, защото те е страх, че онези, които нямат, ще открият, че ти имаш?!:-) И още нещо-желанието ти да дебъгваш разни чужди проблеми, нима не е желание(може би даже неосъзнато) да намериш някой, който да дебъгва твоите?!

    P.S. Каквото и да си мислиш, може и да не е вярно;-)

  14. Vasil Kolev Says:

    @ky4ka, цял свят (или поне тия, дето четат блога ми) знаят, че имам проблеми, и никой не съм спрял да ме дебъгва :) Колкото до желанието ми да дебъгвам – то е щото ми е забавно, основната причина да правя каквото и да е.
    (изобщо, какво толкова страшно има в това да те дебъгват?)

    За каквото си мисля и да не е вярно – важи за всички :) За това се проверявам :)

  15. Георги Чорбаджийски Says:

    Забравих си да завършиш с “Get off my lawn” :-)

  16. ky4ka Says:

    Проблемите са като рака, ако не се справиш с тях още в зародиш, те убиват. Затова се стегни и направи нещо полезно за себе си вместо да се лашкаш от депресия до тежък махмурлук и обратно.

    Вместо да дебъгваш чуждите проблеми, дебъгвай своите, пък нищо чудно един ден да започнеш да си падаш и по нормални мацки(може и да не ти се вярва, но и такива има) ;)

  17. freax Says:

    Кучка, то има, но мислиш ли, че ще му вържат?:-)

  18. ky4ka Says:

    @freax Нищо не мисля, аз даже от нормалните не съм;-)

  19. Monica Raykova Says:

    Не се обиждай, но аз съм почти убедена, че няма човек, който дае нромален :D

  20. Vasil Kolev Says:

    @monica, добре де, да не е нормален е добре, ама не и да ти докарва желание да го застреляш да не се мъчи например …

    @ku4ka, ще го повярвам това за нормалните жени като срещна такава. Аз моите проблеми също си ги дебъгвам, ама какво да направя, в някакъв момент писват и остават на заден план:) А и нали знаеш, каквото не ме убива, ме прави по-силен :)

  21. Monica Raykova Says:

    Не стреляме по хората, защото после ние сме виновни за това, че те са дебили. В такива случаи – една вана с чичо Джак и всички са нормални и розови :D

  22. dsa Says:

    Индивидуалните спортове помагат относно първия абзац. Ако не друго поне си запълваш времето с нещо, без разни хора да ти досаждат.
    А за жените, ти сигурен ли си, че търсиш нормална. Ако случайно има нормални по някаква си дефиниция мислиш ли, че би забелязал такова момиче и че тя би ти била интересна?

  23. lottie Says:

    аre you cereal?

  24. пропаднал физик Says:

    “… Преди по-малко ми пречеше и намирах начини да се справям, сега обаче се усещам как на моменти и трия разни хора от това, което чета (блогове, twatter и т.н.), просто щото ми лази по нервите как пишат (или, в случая на Еленко – щото си изтърва коментарите в RSS-а и тва преля чашата)….”
    И аз за това те изтрих от RSS-ите ми.

  25. сириус Says:

    интересно… ами къде остава искрата между двама души, огънят?? дефектите ли събират? дефектите в дадена човешка програма привличат и отблъскват, но донякъде, докато евентуално не бъдат оправени. ами ако не могат да се дебъгнат? и мен ме тресат някои дефекти и проблеми, нормално, но ми е удоволствие сама да ги разчепквам, а пък …е дълго е ;))

Leave a Reply