2009-10-08

by Vasil Kolev

Такааа…

Най-накрая се поддадох на натиска и се регистрирах в goodreads.com. Голяма грешка се оказа – отделих няколко часа да отбележа какво съм чел, стигнах до 570 книги и на всичкото отгоре примъкнах баркод скенера от офиса, за да изкарам isbn-ите на разни книги, дето имам (като около това открих колко от книгите ми нямат баркодове. бля). Разни хора са се навили само по списъка isbn-и да съберат информацията и да я качат в goodreads, та ето го и него
(около това разбрах и колко книги съм чел и нямам, както и как все пак има едно количество книги, дето съм си купил и не съм прочел (щото са се оказали боза). Така може би по-лесно ще направя списъка “книги, дето подарявам”)

Пристигна ми Unseen Academicals на Пратчет, мисля да я додъвча тая вечер.

Преди седмица и половина ми пристигна и новия процесор за баса – един ME-20B (тук може да се чуе как му звучат разните ефекти), определено много радва. Специално компресора вади прекасен дълбок звук…
(разбира се, още не е направен уред, който да оправи проблема с моята некадърност :) )

Тия дни няма и кога да се почине – скоро е astricon (на който няма да ходя, но ще ходи шефа и требе да се свършат разни неща), има после openfest (за който скоро трябва да изкараме програмата), имам да допиша нещата по моята лекция/дискусия (предполагам, не може да си представите колко ме мързи)

И като почнах за работа – днес се сблъсках с един от най-тъпите телефонджийски проблеми за последните месеци/години. Имахме проблем с една callback система, клиентът си я тестваше и не получаваше обажданията. Оказа се, че системата (един a2billing) по някаква причина използва неговия номер за caller ID, а па неговия carrier (някакъв мобилен канадски) като види, че влиза нещо от това caller id за самото него, те засилва във voice mail-а му (е, поне иска парола).
(други весели неща бяха разглеждането на формата за import в Конто на dWare, как се начислява ДДС при фактуриране, разни банкови разправии, разни занимавки с gentoo (е не е толкова удобно като debian, разглезил съм се), борби с cacti и вече-не-помня-какво-още).

Да не забравя – на Антон и Галя Титови в понеделник им се роди син, Виктор – да им е честит (да расте и да го учим на простотии) :) .

Tags: , ,

8 Responses to “2009-10-08”

  1. Dr Serbezov Says:

    От къде я докопа Unseen Academicals на Пратчет?
    Аз пак съм изпуснал…

  2. test Says:

    един приятелски съвет – басът звучи добре и без ефекти, а парите които даваш за тях по-добре да похарчиш за преподаватели по инструмента :-)

  3. Vasil Kolev Says:

    @Dr Serbezov, от amazon, бях я pre-order-нал :)

    @test, парите от ефекта не могат да ми купят и времето за преподаватели (щото то е доста малко), а и … на мен ми е малко по-различна идеята от това да ставам музикант :)

  4. test Says:

    не става въпрос да ставаш музикант, а да ти покажат основни неща и да ти дадат посока за домашни упражнения после, безценно е :-)

  5. sasli Says:

    Задобрял си!

    @test, едни от най-добрите музиканти са самоуки :)

  6. Night Says:

    Съгласна с test – колкото и да са малко, са нещо и то нещо полезно. Едва ли ще те вържат с точно определени часове (пр. понеделник-сряда-петък, 13:30 – 14:50 ;Р ).

  7. Vasil Kolev Says:

    @sasli, само дето добрите музиканти не са мързели като мене :)

  8. test Says:

    сасли, така е но са прекалено малко. Повечето имат много солидна подготовка. Добрият учител ще ти покаже правилна постановка и други неща, без които тръгваш в грешна посока.

Leave a Reply