2009-10-16

by Vasil Kolev

Я да видим кой не е писал от една седмица…
(добре де, 8 дни)

Unseen Academicals на Пратчет се оказа доста хубава книга, от малко по-мрачните му (но определено не стига Thud! и Night Watch). Определено още може да пише дядката :)

Пристигна ми и съм на средата на “Coders at work” на Peter Seibel – книгата е живо съкровище, интервюта с едно количество много добри/известни програмисти, събрани от къде ли не. Всеки, който иска да има нещо общо с програмирането, би било полезно да я прочете.
(а аз я чета на монитор. Убедих се, че имам проблем с четенето на хартия, тоя бял фон нещо сериозно ме дразни, или поне така изглежда. Което от своя страна значи, че хартиеното ми копие е свободно (държа го до мене само ако има нещо странно в електронната версия)).

Все повече откривам колко опасен за мене е сайта chitanka.info, особено след като препрочетох там половината О.Хенри за един ден и после две книжки на Пратчет за още един ден (ей-така, между другото, докато си вършех работата).

Имам още две-три седмици до Openfest, трябва сериозно да седна да си напиша уводната част на лекцията. Определено има нужда да смекча тона.

Tags:

3 Responses to “2009-10-16”

  1. Владо Георгиев Says:

    @Васил: Аз продължавам да се убеждавам, че с теб имаме МНОГО общи неща – то не са компютърни телефонии, бас-китари + ефекти и прочее, и не на последно място chitanka.info. Понякога и аз хващам да прочета нещо от новокачените неща докато обядвам в офиса, но като почна, и откарвам по час и половина, и после трябва да се озаптявам с много зор.

  2. Бобсън Says:

    Сър Терри хич даже не е дядка… набор 1948и… 61лазарника… дядка ще бъде след още 15-20г…

  3. Verena Says:

    Олеее, а аз даже не съм чула за Unseen Academicals… Тцтцтц, колко съм изостанала само… :(

Leave a Reply