2010-01-24 раздаване на книги

by Vasil Kolev

Поради липсата на място в библиотеката си, затрудненият в четенето на хартия и по принцип желанието ми да давам на хората четиво, реших да раздам книгите, които не бих седнал да чета пак.

Според мен да се изхвърлят книги си е престъпление, да се използват за подпалки също, а да се използват за тоалетна хартия – опасно за задника ви (не е ясно какво има в мастилата, а хартията не е особено мека). Моят болен мозък счита, че книгите са за четене и с тази цел ги раздавам – на хора, които биха ги прочели. Някаква част от тях спокойно могат да идат да ги четат в някое училище децата, има доста подходящи.

Запазвам си правото да дам или да не дам определена книга на някой – определено няма да дам коранът и библията на някой сериозно вярващ, който смята, че ги спасява, например. Няма да ги дам и на някое училище, както и не бих им дал някои от по-глупавите книги (не искам да ги откажа отсега да четат :) ).

За метода на даване – по принцип мога да нося някаква част на събития като ИББ или #tbb, приемам идеи (имайте в предвид, че съм нечовешки мързелив).

Финално – ето го и самия списък, от време на време ще отбелязвам кои съм раздал.

Update: самия списък в ODS формат, за по-лесно търсене и т.н., с кое на кого е обещано. И понеже се получават много колизии (и защото списъка е обявен на две места), вижте тая тема в anime.ludost.net и ако искате обсъждайте там кой коя какво :)

Tags:

58 Responses to “2010-01-24 раздаване на книги”

  1. Vasil Kolev Says:

    @Кирил Владимиров, ъгъла на Дондуков и на Будапеща. bgmaps го намира веднага, на google maps можеш да тръгнеш по Дондуков и да видиш де е :)

  2. Мартин Says:

    Аз не се видях отбелязан. Тази седмица няма да мога да дойда, ще пиша, ако следващата ще се появя.

  3. Кирил Владимиров Says:

    Ясно! Събирай и моите две книги, утре към 20:00 ще гледам съм там :)

  4. Irina Says:

    Заплювам си още Дейвид Брин, Гор Видал, Румяна Узунова и на Лъдлъм – Скорпионите (ако са ти и двете книги!) и Мозайлата на Парсифал (и двете).
    Ако ги метнеш в офиса, аз ще си ги отнеса после. Благодаря предварително. :)

  5. Гюро Says:

    Алвин Тофлър наличен ли е?

  6. Кирил Владимиров Says:

    Една среща в Кривото за всички, които още не са си взели книжките и все не намират време да се завлекат до някъде?

  7. Irina Says:

    Зеленичък, или моя “донесител” от офиса е объркал нещо или Скорпионите липсват?

  8. Vasil Kolev Says:

    @Irina, не е объркал, ти беше казала ако имам и двете, аз имам само едната, та я давам на един друг човек :)

Leave a Reply