2010-03-15

by Vasil Kolev

… и да се завърнем от мъртвите (или просто преработените).

(нарекоха ме наскоро книжен плъх, а аз в последните седмици почти не успявам да чета)

Anyway, успях най-накрая да издъвча първи том на “Комуналния капитализъм” на Румен Аврамов. Определено има нужда да се прочете, дава страхотен поглед в/у икономиката на България от 1878 до 1944, с препратки до наши дни (и е страшно колко неща са останали същите).

Изчетох и книгата на Philip Gourevitch за геноцида в Руанда и сериозно се замислих дали да я препоръчам на някого. Много е интересна, много добра, но същевременно и много тежка. Вероятно не е за хора със слаби нерви.

А аз след като се освестих от крокодиловден пак се потопих в стандартните простотии – преди час-два най-накрая всичкия ми monitoring светна в зелено и мога да си седя спокойно и само да чакам да се случат разни работи (има поне 3-4 дни преди момента с ругаенето на разни хора, че не са си свършили работата на време).

Godsmack се оказаха донякъде интересни за свирене – открих една доста по-точна таблатура на Serenity (която няма нищо общо с предишната) и в момента се опитвам да разбера как точно трябва да е ритъма на една от секциите. Може би малко повече спокойствие ще помогне :) Издирвам също таблатури на Killing joke, но за момента никакви не намирам (има само малко за китара и толкова).
Успях да си изтормозя ръцете повече, отколкото някога съм успявал с клавиатура.

Годината ще се окаже хубава за моето слушане на музика – след като си взех билети за Rammstein и Therion, чакам да пуснат и за Gotan Project (ще гостуват на Park Live Fest). Още един-два концерта и ще вземе да ми свърши лимита за социални събития :)

Tags: , ,

5 Responses to “2010-03-15”

  1. Георги Чорбаджийски Says:

    maniax-е скобите ги слагаш за красота ли само? Защото в текущото писание не намерих и едно място където да са нужни. Да не си започнал да пишеш на lisp и това да ти обърква главата?

  2. алекс Says:

    Philip Gourevitch електронно ли го четеш? Ако да, сподели, моля. Или кажи откъде си купил книжното копие.

  3. Vasil Kolev Says:

    @Чорбаджийски, не дай си боже… Аз така си пиша (това, че няма скоби на две и повече нива си е бонус). Идеята ми горе-долу е, че това в скобите е отклонение от основната тема на изречението и така го отбелязвам.

    @Алекс, хартиено, от amazon. Мога да ти го дам да го прочетеш, то като гледам вече има списък желаещи за книгата :)

  4. алекс Says:

    Моля, добави ме и мен в списъка :-)

  5. Vasil Kolev Says:

    @denica, не. Имам три account-а, правени от други хора.

Leave a Reply